F1 - AZ FIA MEGÁLLJT PARANCSOLT A FERRARI JEGES TRÜKKJÉNEK

f1_grand_prix_hungary_previews_cwc99klx_zcx.jpgMég az Olasz Nagydíjat megelőzően megtiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség a Ferrarinak és további valamennyi istállónak azt, hogy jégzsákkal hűtse a kamerákat.

A monzai versenyhétvégét megelőzően több helyszínen is érdekes húzással rukkolt elő a Ferrari: az olaszok az autóik felkészítésekor a kamerára egy jegeszsákot helyezett, állítsuk szerint azért, hogy a kamera elektronikáját hűtsék, azonban úgy fest, hogy a valódi indíték egészen más volt. Egyesek úgy vélik, hogy a Ferrari azért folyamodott ehhez a módszerhez, hogy a televíziós közvetítés képét biztosító kamera ne készítsen felvételeket a kormányról, illetve arról, hogy milyen beállításokkal készítik fel az autókat.

Tobi Grüner � on Twitter

btw... after they had to remove the cooling bag this is how Ferrari made sure nobody could spy into the cockpit on the Monza grid... #AMuS #F1

Ez a gyanú eljutott az FIA Forma-1-es versenyigazgatójának, Charlie Whitingnak a fülébe is, aki ezután a dolgok mélyére esett. Végül a felügyelőtestület – a Forma-1 Menedzsment nyomására is – azt a döntést hozta, hogy tiltólistára teszi a kamerák jegelését. Azonban az olaszok még így is túl tudtak járni az ellenőrök eszén, ugyanis az Olasz Nagydíj rajtrácsán egy esernyővel takarták ki a kamerát.

„Megkértük a Ferrarit, hogy fejezzék be a jégzsákok használatot. Ennek a fő oka az volt, hogy ennek a FOM nem igazán örült” – kommentálta az esetet az FIA szóvivője a motorsport.com-nak, hozzátéve, hogy a szövetség folytatni fogja az egységes elektronikai rendszerek hőmérsékletének vizsgálatát a FOM-mal karöltve. Viszont az FIA alaptalannak vélte azon teóriákat, amelyek szerint a Ferrari azért használt jégzsákot, hogy a szabálykönyvben foglalt direktíváknak ellentmondó beállításokat takarjanak el a riválisok elől.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3614230913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása