DTM - MICK SCHUMACHER: „LENYŰGÖZŐ A DTM-AUTÓ EREJE”

dtm-1536328738.jpg

Az utóbbi hetek során a Forma-3-as Európa-bajnokság egyik élmenőjévé előlépő Mick Schumacher pénteken életében először vezethetett DTM-autót, kipróbálva a Mercedes versenytaxiját – a bemutatószerű körözgetést követően elégedetten nyilatkozott, akárcsak Gerhard Berger.

Először próbálhatott ki egy DTM-versenygépet a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher – a 19 éves német a Nürburgringen vihette pályára a Mercedes versenytaxiját egy demó keretein belül.

„Nagyszerű móka és remek élmény volt – hatalmas köszönet a meghívásért Gerhard Bergernek. Lenyűgöző a DTM-autó ereje. Még ezen időjárási körülmények között is melegebb volt az autóban, mint normális időjárás esetén egy Forma-3-as versenygépben” – mondta Schumacher a kisebb tesztet követően, amelynek során a széria 2015-ös bajnoka, az azóta már a Forma-1-et is megjárt Pascal Wehrlein látta el instrukciókkal; többek között olyan jellegűekkel, hogy milyen féknyomással kell teljesíteni a kanyarokat.

Mick Schumacher idén teljesíti a második szezonját a Forma-3-as Európa-bajnokságban a Prema Theodore Racing színeiben – a nürburgringi versenyhétvégét megelőzően három győzelem fűződött a nevéhez; a bajnoki pontversenyben meg a negyedik helyen állt, 36 ponttal elmaradva a listavezető Daniel Ticktumtól.

„Az ITR-es kollégák rukkoltak elő az ötlettel, amely azonnal izgalomba hozott és amelyet az első perctől fogva támogattam, akárcsak a Mercedes-AMG, így könnyen megvalósítottuk. Mick nagyon jól szerepel a Forma-3-ban, már az első győzelmeit is megszerezte, megmutatva a Schumacher-génjeit. Azt pedig öröm volt látni, ahogyan élvezte a DTM-autó vezetését. Michael Schumacher egy legenda, s minden idők legjobb Forma-1-es pilótája” – nyilatkozta Gerhard Berger, a DTM promóciós feladataiért felelős ITR elnöke, aki korábban tíz világbajnoki futamot nyert a száguldó cirkusz porondján.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9814229279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása