F1 - KÜLÖNBÖZŐ STRATÉGIÁVAL HANGOL A MERCEDES ÉS A FERRARI SZINGAPÚRRA
Forma-1 2018: Szingapúri Nagydíj - Gumiválasztások

lewis_hamilton_f1_grand_prix_monaco_ho7uhehqpfkx.jpg

A Mercedes bekeményít, a Ferrari pedig agresszívabb megközelítéssel vág neki a Forma-1 idei második éjszakai bevetésének – derült ki a gumigyártó által, a hét korábbi felében kiadott közleményből.

Mindössze harmadik alkalommal bukkan fel idén versenyhétvégén a Pirelli vadonatúj keveréke, a hiperlágy gumi – Monaco és Kanada után Szingapúrba is a mezőny rendelkezésére bocsátja a rózsaszín oldalfalú abroncsot az olasz-kínai gumicég.

Konzervatív taktikával készül a tizenötödik versenyhétvégére a Mercedes, ugyanis mind a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton, mind Valtteri Bottas három szett lágy, négy garnitúra ultralágy és mindössze hat szett hiperlágy gumiból gazdálkodhat majd. Ezzel szemben a Ferrarinál Sebastian Vettelnek és Kimi Räikkönennek egy garnitúra lágy, három szett ultralágy és kilenc garnitúra hiperlágy abroncsot kell beosztania.

A Ferrarin kívül még a Racing Point Force India és a Haas igényelt ugyanekkora mennyiségben a paletta legpuhább tagjából, miközben a Renault, a Toro Rosso, a McLaren és a Sauber pilótái nyolc, a Red Bull és a Williams versenyzői meg hét szettet kapnak belőle. Három garnitúra lágy gumit kért a Mercedes mellett a Red Bull, a Renault, a McLaren, valamint a Sauber – utóbbi azonban csak Charles Leclerc esetében.

A ferrarisok, a két Toro Rosso-pilóta, a Haas részéről Kevin Magnussen és a Williams részéről Sergey Sirotkin csupán egy szettre tartott igény a momentán legkeményebbnek számító lágy gumiabroncsból.

Különösen nagy kihívást jelent a szingapúri hétvége a csapat számára, ugyanis abból adódóan, hogy az első és a harmadik szabadedzést még nappal, a második gyakorlást, az időmérő edzést és a versenyt pedig már éjszaka rendezik meg, igencsak ingadozó lesz az aszfalthőmérséklet. A 23 kanyarból álló pályán a legnagyobb terhelést a bal hátsó gumiknak kell elviselniük.

A Szingapúri Nagydíjra érvényes gumiválasztások:

22592_15-sg-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414227061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása