INDYCAR - ALONSO ÉLVEZTE AZ ELSŐ 2018-AS INDYCAR-BEVETÉST

dmwji6cx0amxfis.jpg

Lelkesen nyilatkozott a kétszeres Forma-1-es világbajnok spanyol versenyző az Andretti Autosport Dallara-Hondájával és a Barber Motorsports Parkban lebonyolított gyakorlást követően.

Fernando Alonso a tavalyi Indy 500-as verseny óta – amely a biztosnak tűnt győzelem helyett egy műszaki hiba okozta kieséssel zárult – először vezetett IndyCar-autót: a Barber Motorsports Parkban a Forma-1 kétszeres bajnoka és az idei Le Mans-i 24 órás győztese a #29-es rajtszámot és annak az autónak az átalakított változatát használta, amellyel Carlos Munoz vette részt az idei indianapolisi 500 mérföldesen.

A Gordon-hurrikánnak köszönhetően a 37 éves versenyző valamennyi időjárási körülmények között kipróbálta az új, 2018-as specifikációjú IndyCart – igaz, az eseményről és annak részleteiről csak az Andretti Autosport által közölt képek, valamint a nagyobb nemzetközi oldalak által publikált nyilatkozatból értesülhetett számos médium és a nagyérdemű.

„Jó és szórakoztató nap volt” – mondta Alonso a motorsport.com hasábjain. – „Imádok új autókat tesztelni, az IndyCar épített pályán való kipróbálása pedig igazán különleges volt. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy esős, átmeneti és száraz körülmények között is kipróbálhattam az autót, ugyanis mindegyik esetben jó érzés volt vezetni az autót. Összességében jó napot zártunk, az időjárás is kedvezett, igaz, délután kicsit fújt a szél.”

dmwji6yx4amfwow.jpg

„Az ösztöneim azt mondják, hogy inkább az épített pályákat preferálom, hiszen azokhoz szoktam hozzá az életeben. Viszont elképesztő élmény volt megtapasztalni az Indy 500-at, így azt mondanám, hogy 50-50. Azt gondolom, hogy imádom azt, ahogyan az autó viselkedik az épített pályán, de azt is, ahogyan versenyezni kell az oválokon, továbbá menedzselni a forgalmat és a szélárnyéket. Bár, oválpályán könnyebb előzni véleményem szerint, de a pályán zajló akciók miatt imádom az Indy 500-at” – tette hozzá a spanyol.

Alonso emellett azt is elárulta, hogy a teszt semmilyen mértékben nem befolyásolja a jövő évi terveit – a teszt része volt a bakancslistájának. A hírek szerint az Andretti több potenciális tesztnapot is lefoglalt erre az évre, várva arra, hogy szabaddá váljon a kétszeres világbajnok, aki jövőre biztosan nem fog a Forma-1-ben versenyezni.

Így egyelőre kérdéses, mit hoz Alonso számára a 2019-es év. Egy biztos: a McLaren számol az IndyCarba való visszatéréssel, s már két bajnokot is megkeresett a tengerentúli széria jelenlegi mezőnyéből, személy szerint Scott Dixont és Will Powert – de utóbbi kapcsán már bejelentették, hogy több évre szóló szerződést szignózott a Chip Ganassi Racinggel.

Mindeközben a wokingiaknál már véglegessé vált a Forma-1-es felállás: Alonso helyett Carlos Sainz Jr., Stoffel Vandoorne helyén pedig Lando Norris fog versenyezni.

Fotó: Andretti Autosport / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3714226327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása