F2 - RUSSELL MARKELOV HIBÁJÁT KIHASZNÁLVA NYERT MONZÁBAN
Forma-2 2018: Monza - Sprintfutam

_54i8440_4471233.jpg

Sokáig úgy tűnt, hogy a szombati verseny után a vasárnapin is a Russian Time győzedelmeskedhet, azonban Artem Markelov az élen autózva hibázott – így Russell elment mellette, visszaelőzni meg már nem tudta a britet.

A lámpák kialvását követően beragadt a pole pozíciós Ralph Boschung, valamint a mögüle rajtoló carlinosok, Sérgio Sette Câmara és Lando Norris is, így a vezetést a negyedik pozícióból induló Nicholas Latifi vette át a vezetést, a kanadai DAMS-os mögé meg az ART-s George Russell és a Russian Time-os Artem Markelov zárkóztak fel. Eközben Sette Câmara ötödiknek, Norris nyolcadiknak, Boschung kilencediknek esett vissza.

Russell ezután a negyedik körben megtámadta Latifit, majd a DRS segítségével át is vette a vezetést a célegyenesben – azonban annak a végén a Mercedes-junior eléggé elfékezte magát, annyira, hogy nem csak Latifi előzte vissza, hanem Markelov is elment mellette. Egy körrel később pedig az orosz már a vezetést is átvette, amit követően Latifi már Russell által került nyomás alá. A kilencedik körben meg is előzte a DAMS-ost, aki a mögötte érkező Sette Câmarának már nehezebb falat volt, mialatt csapattársát, Alexander Albont Lando Norris kezdte el támadni.

Kisvártatva Sette Câmara átvette a harmadik pozíciót, mialatt az élen Markelov elfékezte magát az első sikán – mire a Russian Time-pilóta a menekülőúton keresztül visszaevickélt a pályára, addigra Russell már megelőzte, átvéve az első pozíciót. Egy kis idő múlva viszont Markelov vissza tudott zárkózni Russellre, sőt Sette Câmara is lőtávolon belülre került a vezető kettőshöz képest. Nagyjából ekkortájt Albont megelőzte Norris, amit követően a thai sebességváltóproblémákra kapaszkodott.

Markelov ezt követően többször kísérletet tett Russell megelőzésére, de miután valamennyi sikertelennek bizonyult, az orosz úgy döntött, hogy inkább visszavesz a tempóból azért, hogy kímélje a gumijait – azonban ezzel magára húzta Sette Câmarát, de a brazilnak sem volt semmi esélye az előrelépésre. A verseny zárószakaszában már egy kényelmesebb különbség stabilizálódott kettejük között, mialatt Russell is egy viábilis előnyre tett szert.

George Russell végül egy másodperces előnnyel szerezte meg idei ötödik győzelmét, amellyel 22 pontosra dagadt a Lando Norrisszal szembeni előnye a bajnoki pontversenyben két fordulóval, azzal négy futammal a bajnokság vége előtt. Markelov megőrizte a második helyét Sette Câmarával, miközben Latifi fel tudta tartóztatni Norrist, aki így csak az ötödik lett. Luca Ghiotto (Campos Racing) a hazai közönsége előtt ismét pontokat szerzett, a hatodik lett, Dorian Boccolacci (MP Motorsport) a hetedik helyével első F2-es pontjait szerezte meg, míg az utolsó egységet Russell csapattársa, Jack Aitken csípte el.

Három hét múlva, Oroszországban kerül sor a Forma-2-es bajnokság folytatására.

A sprintfutam végeredménye:

#F2 Round 10 Sprint Race results

2,013 Likes, 20 Comments - FIAFormula2 (@fiaf2championship) on Instagram: "#F2 Round 10 Sprint Race results"

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6614221067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása