F2 - RUSSELL VERHETETLEN?
Forma-2 2018: Monza - Szabadedzés, Időmérő edzés

_54i8880_4471285.jpg

Az elmúlt két versenyhétvége során úgy tűnt, hogy igenis, legyőzhető a Mercedes szuperjuniorja, aminek megfelelően riválisa, a McLaren-ifista Lando Norris vissza is zárkózott rá a bajnokságban. Azonban kettejük párharcában a monzai péntek újabb fordulópontot jelenthet: George Russell idei negyedik pole-ját söpörte be, miközben Norris csak a hetedik legjobb időt futotta meg.

Ahogyan azt a Forma-2-ben már megszokhattuk, a nulladik (csütörtöki) nap Monzában is a kacagás jegyében telt:

  • a spái futamgyőztesek, Nyck de Vries és Nicholas Latifi lefeküdtek a monzai oválban,
  • Sean Gelael felcsapott riporternek,
  • a mezőny két olasz pilótája, Luca Ghiotto és Alessio Lorandi közelebbről is megismerkedtek a sorozat hospitality sátrának konyhájával,
  • a két ART-s, George Russell és Jack Aitken, valamint az MP újonca, Dorian Boccolacci meg pályarajzolásban bizonyították tehetségüket.

Pénteken, a Forma-1-es első szabadedzést követően, száradó pályán rendezték meg az egyetlen perces gyakorlást, amely Sérgio Sette Câmara, a Carlin pilótájának elsőségét hozta. A brazil 1:33.810-es körével 48 ezredmásodperccel előzte meg a Russian Time orosz versenyzőjét, Artem Markelovot, aki az utolsó perceken az egyedüli sárga zászlós fázist idézte elő azzal, hogy a célegyenes végi sikánban megforgott és fennakadt autójával a magasított kerékvetőn.

_54i8486_4471228.jpg

Az edzés leintése előtt aztán Alexander Albon feljött harmadiknak a DAMS-Dallarával, Tadasuke Makino (Russian Time) meg kisebb meglepetésre összerakott egy negyedik leggyorsabb kör időt, megelőzve a helyi különítmény két tagját is, a camposos Luca Ghiotto, valamint a charouzos Antonio Fuoco személyében. Ami a legfőbb bajnokesélyeseket illeti, George Russell a hetedik, a carlinos Norris meg a kilencedik helyen nyitott, közrefogva a tridentes Arjun Mainit, míg a TOP-10 névsora Boccolaccival lett teljes.

A szabadedzés végeredménye:

FIA Formula 2 on Twitter

F2 Round 10 Free Practice classification

Néhány órával később meg már a kvalifikáció alkalmával gördült pályára a mezőny, amely különösebb felakadástól mentesen zajlott le. Az utolsó percekben, a friss és szuperlágy Pirelli-gumikon igencsak komoly tűzijátékot hoztak össze a versenyzők, azonban George Russell ellen nem volt ellenszer: az ART brit versenyzőjének 1:31.546-os idejére már senki sem tudott válaszolni, így idei negyedik pole-ját szerezte meg.

_56i0266_4471527.jpg

Sette Câmara azonban csak 54 ezreddel csúszott le a rajtelsőségről, a harmadik helyért pedig Alexander Albon győzte le Artem Markelovot ennél is kisebb különbséggel. A harmadik sorba Latifi és Fuoco kvalifikáltak, miközben Norris csak a hetedik időt futotta meg a Carlin gépével – igaz, a szombati rajtrácson a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok a hatodik rajtkockát foglalhatja el, mert a Ferrari-akadémista olasz még Belgiumból hozott egy három rajthelyes büntetéssel. Mindenesetre Norris mögött Maini lett a nyolcadik, Ghiotto és Louis Delétraz (Charouz Racing System) pedig teljessé tették az első tíz sorrendjét.

Az időmérő edzés végeredménye:

#F2 Round 10 Qualifying classification

1,798 Likes, 35 Comments - FIAFormula2 (@fiaf2championship) on Instagram: "#F2 Round 10 Qualifying classification"

Szombaton – közép-európai idő szerint – délután 16 óra 45 perctől megrendezésre kerül a főverseny, amelyet Russell 9 pontos előnnyel várhat és a pole-ból vághat neki.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4314214863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása