F1 - VETTEL AUTÓTÖRÉSSEL KEZDETT OLASZORSZÁGBAN

sebastian_vettel_f1_grand_prix_belgium_qualifying_wrviopiiyedx.jpg

A milánói F1-es fesztiválon törte meg a Ferrari SF71-H-t az olasz istálló színeiben versenyző négyszeres világbajnok – mint kiderült, azért, mert csapattársa, Kimi Räikkönen kormányát használta.

Ahogyan az volt tavaly Londonban, vagy idén Marseille-ben, úgy Milánóban, az Olasz Nagydíjat megelőzően is tartott egy kis bemutatót a száguldó cirkusz. Az eseményen részt vettek a Ferrari, a Sauber és a Toro Rosso versenyzői, azaz Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Charles Leclerc, Marcus Ericsson, Pierre Gasly és Brendon Hartley – közülük a Sauber versenyzői egy korábbi, V8-as erőforrással hajtott versenygéppel gördültek pályára.

Rajtuk kívül a rajongók ezreit utcára vonzó eseményen Bernd Mayländer és a korábbi Forma-1-es futamgyőztes Giancarlo Fisichella is szórakoztatták a nagyérdeműt, a Mercedes biztonsági autóval és egy Ferrari FXX-szel.

Azonban Sebastian Vettelnek része volt néhány igencsak kellemetlen pillanatban, amikor egy meglehetősen szűk és lassú kanyart túlságosan nagy tempóval akart bemenni, Ferrarijának elejével nekikoccant a műanyagkordonnak. A kisebb baleset következtében megrongálódott az első vezetőszárny, így némi tolatgatást követően a négyszeres világbajnoknak a szerelői felé kellett vennie az irányt.

A német a szerda délutáni demó után a motorsport.com-nak elárulta, hogy a problémát az okozta, hogy nem a saját, hanem Kimi Räikkönen kormányát használta, amely egy-két dologban jelentősen eltér a sajátjától: „Bocsánatot kértem. A probléma az volt, hogy Kimi kormányával vezettem az autót, s nem gondoltam arra, hogy neki a másik oldalon van a kuplung. Így egy bizonyos ponton túl gyorsnak bizonyultam… Megkérdeztem ezután, hogy lehetséges-e, hogy egy szárnycserét megejtve menjek még két kört a rajongóknak. Amúgy meg az én hibám volt a baleset.”

Viszont nem Vettel volt az első, aki megtörte az autóját… Korábban többek között Kamui Kobayashi, Nick Heidfeld, Pastor Maldonado és Max Verstappen is került hasonló helyzetbe.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914211831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása