F1 - VETTEL KEZDETT AZ ÉLEN BELGIUMBAN
Forma-1 2018: Belga Nagydíj - 1. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_belgium_practice_i5iky0fba12x.jpg

Sebastian Vettel idén először zárt az élen egy pénteki szabadedzést, miközben az első és az ötödik helyezettet alig 37 századmásodperc választja el. Daniel Ricciardo csak egy mért kört tudott futni és így is hatodik, mindkét Racing Point Force India a TOP-10-ben, Lando Norris pedig bemutatkozott Fernando Alonso autójában.

A Force India több napon át tartó kálváriáját követően kezdetét vette a Belga Nagydíj első szabadedzése és visszatért a közel egy hónapon át tartó nyári szünetéről a száguldó cirkusz mezőnye – a 90 perces gyakorláson a rózsaszín párducok átalakulása révén Racing Point Force India néven új csapat is indult, de még új pilótát is avathattunk Lando Norris személyében, aki először részt véve Forma-1-es szabadedzésen Fernando Alonso McLaren-Renault-ját vezethette.

Másfél óra után Sebastian Vettel zárt az élen, 1:44.358-cal megfutva a leggyorsabb kört. A német ferraristól ugyanazokon a gumikon másfél tized másodperccel maradt el a Red Bull hollandja, Max Verstappen. Eközben a másik RB14-essel Daniel Ricciardo csak az utolsó percekben tudott pályára gördülni egy befecskendezőhiba miatt: az ausztrál viszont egyetlen gyorskörével is a hatodik helyen tudott zárni.

Verstappen és Ricciardo között a két mercedeses, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas – akik a legtöbb kört a legkeményebb, közepes keverékű gumikon töltötték – fogta közre a Ferrari 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent. Az első öt helyezett bő három és fél tizedmásodpercen belül végzett.

null

null

A Ferrari mindeközben zsinórban a második hétvégén emlékezik meg tragédiáról az autóján: a Hungaroringen a tragikus körülmények közt elhunyt elnöküket, Sergio Marchionnét gyászolták, ezúttal meg a genovai viadukttragédia több mint negyven áldozatának állítanak emléket.

Az élcsapatok mögött az RPFI-Mercedesszel Esteban Ocon végzett, mögötte Nico Hülkenberg (Renault), Sergio Pérez (Racing Point Force India) és Carlos Sainz Jr. (Renault) tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

A jövőre már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly mindössze 9 századdal ugyan, de kicsúszott a TOP-10-ből a Toro Rosso-Hondával, de nem volt tőle messze Romain Grosjean (Haas) és a két sauberes, Charles Leclerc és Marcus Ericsson.

A két nagy múltú brit csapat, a Williams és a McLaren ismételten gyengén kezdte a hétvégét: a grove-i együttes részéről Lance Stroll és Sergey Sirotkin a 16. és a 19. helyen zárták, míg a wokingi gárda autói Norrisszal és Stoffel Vandoorne-nal a 18. és a 20. köridőket érték el – igaz, utóbbi munkáját hosszú időn át fékhiba hátráltatta.

Közép-európai idő szerint 15 órától a második szabadedzéssel folytatódik a Belga Nagydíj programja.

Az első szabadedzés végeredménye ezen a linken érhető el.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4314200079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása