F1 - FERRARI-ELSŐSÉG A MÁSODIK SPÁI EDZÉSEN IS, EZÚTTAL RÄIKKÖNEN RÉVÉN
Forma-1 2018: Belga Nagydíj - 2. szabadedzés

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_belgium_practice_ckphmz_t_cex.jpg

Azt követően, hogy az első edzést a Ferrari világbajnoki esélyes versenyzője, Sebastian Vettel zárta az élen, a másodikon csapattársa, Kimi Räikkönen diktálta a tempót, közel két tizedmásodpercet verve a listavezető Lewis Hamiltonra.

Tovább gyorsult – a várakozásoknak megfelelően – a Forma-1 mezőnye a versenynaptár leghosszabb, Spa-Francorchamps-i pályáján. A második 90 perces szabadedzésen Kimi Räikkönen bizonyult a leggyorsabbnak úgy, hogy az 1:43.355-ös edzésgyőztes idejét már félidőnél megfutotta – ezzel a finn világbajnok több mint egy másodpercet vert csapattársa, Sebastian Vettel délelőtti körére.

A Jégember mögé a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas soroltak be – előbbi hátránya két tizeden belüli volt, míg utóbbié megközelítette a fél másodpercet. Max Verstappen lett a negyedik a Red Bull-lal, Sebastian Vettel pedig csak ötödikként végzett, amiben közrejátszott az is, hogy a német az egyik gyorskörébe belehibázott a 14-es kanyarnál. A négyszeres világbajnok mögött Daniel Ricciardo futotta meg a hatodik leggyorsabb köridőt, akárcsak az első edzésen, amelynek folyamán egy injektorprobléma hátráltatta a munkáját.

Meglehetősen erősnek tűnnek a Racing Point Force India és a Renault gépei: a tulajdonosváltáson átesett silverstone-i gárda pilótái, Sergio Pérez és Esteban Ocon a 7. és a 13. helyen zártak, míg az enstone-i együttes részéről Carlos Sainz a nyolcadik, Nico Hülkenberg meg a tizenegyedik lett. Az első tíz sorrendje a két Sauber-versenyzővel lett teljes, kisebb meglepetésre Marcus Ericsson - Charles Leclerc sorrendben.

A két Haas-Ferrari Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel a 12., valamint a 14. pozícióban végzett, szendvicsbe fogva Ocont, aki egyébként az első szett gumiján mindössze egy kört tudott megtenni, mert defektet kapott.

Az utolsó hat pozícióban pedig a Toro Rosso, a McLaren és a Williams versenyzői zártak Pierre Gasly (Toro Rosso), Fernando Alonso (McLaren), Brendon Hartley (Toro Rosso), Sergey Sirotkin (Williams), Lance Stroll (Williams) és Stoffel Vandoorne (McLaren) sorrendben.

Legközelebb szombaton délben, a harmadik szabadedzés alkalmával gördül ismét pályára a mezőny – az eseményeket pedig ezúttal már az M4 Sporton is figyelemmel kísérhetjük élőben.

A második szabadedzés végeredménye:

F1

A good afternoon for Kimi at Spa

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914200643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása