F2/GP3 - ÁTSZERVEZÉSEK AZ MP-NÉL: BOCCOLACCI VÁLTJA MERHIT

img_1445.JPG

Úgy néz ki, ismét kikerül a Forma-2 körforgásából a korábbi Forma-1-es pilóta, Roberto Merhi – legalábbis az MP Motorsport által szerdán délután kiadott sajtóközlemények alapján. A spanyol helyét a holland gárda GP3-as pilótája, Dorian Boccolacci veszi át, a francia helyére meg egy újonc érkezik.

A hétvégén esedékes belgiumi fordulótól fogva Dorian Boccolacci az MP Motorsport GP3-as felállása helyett a Forma-2-est fogja erősíteni, Roberto Merhi helyét átvéve – jelentette be szerdán délután a holland gárda. A 19 éves francia előléptetése pedig egyáltalán nem mondható érdemtelennek, mivel azon túl, hogy a GP3-ban valamennyi csapattársát – Niko Karit, Will Palmert, Christian Lundgaardot, valamint Devlin DeFrancescót – toronymagasan kenterbe verte, a hungaroringi sprintversenyen győzelemre is vitte az alakulatot.

„Mindkét kezemmel meg akarom ragadni ezt a lehetőséget, ugyanis az, hogy szezon közben felléphetek a GP3-ból a Forma-2-be, egy jele annak, hogy az MP Motorsport bízik bennem – a csapat, amellyel idáig remekül együtt tudtam működni. Már nagyon várom az előrelépést, ugyanis a Forma-2-ben a motor- és a leszorítóerő is nagyobb, ráadásul a versenynaptár legizgalmasabb pályája következik” – kommentálta a hírt Boccolacci, aki egyébként jelenleg a hetedik a GP3-as értékelésben, amelyet tavaly egy futamgyőzelemmel a hatodik helyen zárt, még a Trident színeiben.

_r3i6536_4461111.jpg

Boccolacci már korábbi éveiben is eredményesen szerepelt: 2014-ben a versenyzői karrierjét egy második hellyel kezdte a Francia Forma-4-es bajnokságban, egy évvel később pedig a Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyzett, tavalyelőtt meg ezüstérmes lett a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában.

„Dorian kiemelkedő teljesítményt nyújtott a GP3-ban. S miután idáig nagyon jó volt a közös munka, örülünk annak, hogy programunk legmagasabb szintjére tudjuk emelni őt. Meggyőződésem, hogy hamar hozzászokik az F2-es autóhoz” – idézi az MP Motorsport sajtóközleménye Sander Dorsman csapatmenedzsert.

Ezen fényében pedig pláne érdekes lehet az az interjúnk, amit Roberto Merhivel készítettünk még a Hungaroringen, ugyanis a 27 éves spanyol versenyző Forma-1-es visszatérési esélyekről mesélt nekünk. Sajnos idáig még nem volt időnk leközölni az interjút, de még a Forma-2-es hétvége kezdete előtt pótoljuk mulasztásunkat.

Már meg is van Boccolacci utódja a GP3-ban

Alig néhány perccel később a Boccolacci szintlépéséről szóló hír megjelenését követően pedig már be is jelentették, hogy ki lesz a francia utódja a GP3-ban: Richard Verschoor ejti meg debütálást a legkisebb kategóriában Spa-Francorchamps-ban.

A 17 esztendős holland versenyző a Formula Renault 2.0-ban eltöltött másdél szezon és az új-zélandi Toyota Racing Series-ben elért sikerek után léphet rá a Forma-1 felé vezető ösvényre. Így Verschoor – aki számára az MP Motorsport közege sem ismeretlen az észak-európai és a spanyol Forma-4-es bajnoki címei révén – érthető módon lelkesen fogadta a hírt: „Nagyszerű, hogy megtehetek egy újabb lépést a motorsport létráján. A GP3 egy nagyon versenyképes széria, amely versenyhétvégéről-versenyhétvégére azokon a pályákon lép színre, amelyeken a Forma-1. A tény, hogy újra az MP-nél fogok versenyezni, olyan, mintha hazatérnék. Spa pedig a lehető legszebb pálya, ahol megvethetem a lábam a GP3-ban: nem csak amiatt, mert önmagában is nagyszerű a pálya, hanem azért is, mert nagyszerű élmény lesz holland szurkolókkal tömött lelátók előtt versenyezni.”

richard.jpg

„Remek, hogy Richard visszatért a csapatba. Nagyon sok sikert ünnepeltünk már együtt és eltökélt szándékunk, hogy ez a folyamat a GP3-ban folytatódhasson. Minden nagyon szépen egybeesik: Dorian Boccolacci velünk mutatkozhat be a Forma-2-ben, Richard szintlépése pedig nagyon is megérdemelt volt” – nyilatkozta Dorsman.

Verschoor a szponzorjaival és a KNAF Talent First támogatottjaként tér vissza a csapathoz, csapattársai pedig Kari és DeFrancesco lesznek.

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport, GP3 Media, MP Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314196083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása