F1 - LANDO NORRIS RÉSZT VESZ A BELGA NAGYDÍJ NYITÓEDZÉSÉN

_56i6091_4463968.jpg

A Forma-2-es bajnokság frontvonalába tartozó McLaren-növendék a Forma-1-ből az év végén távozó Fernando Alonso MCL33-asát veheti majd át a spái hétvégén másfél óra erejéig – ráadásul az is könnyen megeshet, hogy a 18 éves brit a szezon folyamán további lehetőségeket kap.

Az elmúlt hét folyamán igencsak gyakori téma volt a McLaren a nemzetközi sajtóban, ugyanis először múlt hét kedden érkezett bejelentés annak kapcsán, hogy Fernando Alonso – lehet, hogy csak átmenetileg, de – hátat fordít a Forma-1-nek, majd három nappal rá megerősítették, hogy 2005 és 2006 világbajnokának helyét honfitársa, a Red Bulltól távozó Carlos Sainz veszi át.

Azonban a másik McLaren-ülés sorsa korántsem lefutott 2019-re: jelen állás szerint Lando Norris és Stoffel Vandoorne a legfőbb esélyek, ám az is könnyen megeshet, hogy végül egyikőjüknek sem a wokingi gárda lesz a munkaadója, mivel a britre bármelyik pillanatban lecsaphat a Red Bull, míg a belga szénája igencsak rosszul áll – az Alonsóéhoz képest számottevően gyengébb teljesítménye miatt –, akár a száguldó cirkuszból is kikerült annak ellenére, hogy 2015-ben rommá verte az akkori GP2-es mezőnyt.

3_7.jpg

Norris pedig a héten egy újabb lépést fog megtenni a jövő évi királykategóriás szereplése felé, mivel a pénteki első szabadedzésen, Spa-Francorchamps-ban pályára viheti majd Fernando Alonso versenygépét – ezzel a McLarennél azt kívánják felmérni, hogy milyen teljesítményre képes úgy, hogy egy versenyhétvége, s nem egy szezonközi teszt során vezet.

A motorsport.com pedig már tényként kezeli azt is, hogy ezt a célt szem előtt tartva a brit egy héttel később, Olaszországban sem a kispadról kell néznie az első szabadedzést – akkor minden bizonnyal Stoffel Vandoorne gépét veszi kölcsön.

Az említett pilótákon kívül még esélyesként tartják számon a Mercedes-junior Esteban Ocont is, aki Lawrence Strollék hatalomátvételének „köszönhetően” ülés nélkül maradhat a Force Indiánál, s a Renault sem opció már a fiatal francia számára, mivel Daniel Ricciardo lesz jövőre Nico Hülkenberg csapattársa.

Fotó: FIA Formula 2 Media, mclaren.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114192077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása