GP3 - MAZEPIN RAJT-CÉL GYŐZELMET ARATOTT A HUNGARORINGI FŐFUTAMON
GP3 2018: Hungaroring - Főfutam

_54i1078_4464552.jpg

Annak dacára, hogy „csak” a harmadik helyről indulhatott, már a rajt utáni métereken átvette a vezetést az ART orosz pilótája, Nikita Mazepin, s az elsőséget a célig már ki sem adta a kezéből – ez az idei második győzelmet jelentette a számára.

Nem sokáig örülhetett pole pozíciójának Anthoine Hubert, a bajnokság éllovasa, mivel a piros lámpák elalvását követően ART-s csapattársán, Nikita Mazepinen kívül a camposos Leonardo Pulcini is lerajtolta, így a francia visszaesett a harmadik pozícióba.

Ezt követően Mazepin kiépített egy-két kör leforgása alatt egy jó két másodperces előnyt, amely ezután stagnált közte és Pulcini között. Hátrébb azonban David Beckmann-nek köszönhetően nem volt teljesen eseménytelen a verseny: a Trident újdonsült igazolása előbb Joey Mawson Ardenjét, majd egy kisebb kergetőzés után elcsípte Jake Hughes-t is, ezzel felkapaszkodva ötödiknek. A brit ART-st nemsokára utolérte Mawson és a tridentes Ryan Tveter is, majd szép lassan a mezőny második fele is ehhez a vonathoz csatolódott.

Mawsonnek két kísérlete is volt Hughes megelőzésére, de a második során Hughes egy kisebb koccanással komolyabban kitette a pályáról – nem sokkal ezután az ardenes kiállt a versenyből, mialatt Hughes-t megelőzte Tveter, Beckmann pedig átvette a negyedik helyet Ilott-tól. Alig néhány pillanattal ezután az ART-s brit is visszaesett a mezőnyben.

Nem sokkal később pedig kettőre bővült a kiesők számára, mivel Niko Kari volt kénytelen félrehúzódni a sikánnál azután, hogy Pedro Piquet nekikoccant az #5-ös számú Tridenttel a 2-es kanyarban. Két körrel a vége előtt pedig Giuliano Alesi is feladta a futamot.

Mindeközben az élmezőny tagjai teljesen eltávolodtak egymástól, így Nikita Mazepin könnyedén szerezte meg idei második győzelmét az ART Grand Prix autójával. Az orosz mögött Pulcini és a pole pozíciós Hubert futott be, az első tíz sorrendje David Beckmann-nel, Ryan Tveterrel, Callum Ilott-tal, Juan Manuel Correával, Dorian Boccolaccival, Diego Menchacával, valamint Gabriel Aubryval egészült ki.

A sprintfutam rajtja vasárnap 10 óra 05 percre datálódik.

A főfutam végeredménye:

gp3_2018_hun_r1.jpg

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6814147639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása