F2 - SETTE CÂMARA ELSŐ POLE-JÁVAL ZÁRULT A HUNGARORINGI TŰZIJÁTÉK
Forma-2 2018: Hungaroring - Időmérő edzés

img_1405.JPGÓriási csata alakult ki a hungaroringi rajtelsőségért a Forma-2-ben, de végül a Carlin brazil pilótája, Sérgio Sette Câmara volt az, aki nevethetett végén, méghozzá pályafutása során először!

Parázsküzdelmet vívtak az utolsó tíz percben a versenyzők a mogyoródi pole-ért, ugyanis előbb Nyck de Vries futotta meg a leggyorsabb kört, majd Jack Aitken tört az élre egy olyan idővel, amellyel verhetetlennek tűnt. Azonban két perccel a vége előtt megfosztotta örömétől a brit-koreait Sérgio Sette Câmara, ugyanis egy kereken 1:27.4-es idővel a pole-ba repítette a Carlin #18-as számú autóját! S miután már senki sem tudta magasabbra tenni a mércét, a brazil F2-es pályafutása első pole-ját ünnepelhette.

Aitken pedig végül a második lett, mindössze három századmásodpercnyi lemaradásban, így is toronymagasan az idei eddigi legjobb időmérős teljesítményét nyújtotta; De Vries és a bajnoki éllovas George Russell pedig a második rajtsorba szorultak. Luca Ghiotto a Campos Racing gépével ismét eléggé előkelő helyen, ötödikként zárt, megelőzve Lando Norris Carlinját, valamint a Russian Time-os Artem Markelovot.

Az első tízbe még Arjun Maini (Trident), valamint a mezőny svájci pilótái, Ralph Boschung (MP Motorsport) és Louis Delétraz (Charouz Racing System) férkőztek be. Ellenben az elmúlt hétvégéken konstans teljesítményt nyújtó Antonio Fuoco (Charouz Racing System) csak a 12. lett a DAMS-osokat megelőzve, Roberto Merhi (MP Motorsport) pedig látványosan elmaradt a csapattársától, s miután a 4-es kanyar kijáratán kétkerekezett az autójával, a 19. pozícióban zárt.

Az első futamot szombaton, 16:45-ös kezdéssel fogják lebonyolítani.

Eredmények hamarosan!

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10014145899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása