F1 - FEKETE NAP A VÖRÖSÖKNÉL: ELHUNYT SERGIO MARCHIONNE

sergio_marchionne_f1_grand_prix_china_lofs7jetcftx.jpg

Tragikus hirtelenséggel, 66 esztendős korábban elhunyt a Ferrari korábbi elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne, egy műtétet követően fellépett komplikációk következményeként.

Ahogyan arról a napokban a Braking News Motorsport is beszámolt, néhány héttel ezelőtt kórházba ment Sergio Marchionne, a Ferrari akkori első számú embere, mert meg kellett műteni a vállát. Az operáció még rendben le is zajlott, de utána komplikációk léptek fel – sajtóértesülések szerint embóliás lett és kómába esett.

Súlyos egészségügyi állapotából kifolyólag július 21-én bejelentette a Ferrari, hogy Marchionne már nem lesz képes visszatérni a munkájához, ami miatt a továbbiakban az elnöki tisztséget John Elkann, a vezérigazgatói pozíciót pedig Louis C. Camilleri tölti be.

sergio_marchionne_f1_grand_prix_hungary_yrtyljpznaex.jpg

Szerdán pedig egy újabb közlemény látott napvilágot, amelyben Elkann, a FIAT korábbi főnökének, Gianni Agnellinek az unokája sajnálatos hírt tudott, miszerint Sergio Marchionne eltávozott közülünk. „Sajnálatos módon bekövetkezett az, amitől féltünk. Sergio Marchionne, sokunk barátja elhunyt. Azt hiszem, hogy a legjobb módja annak, hogy tisztelegjünk az emléke előtt, az, hogy ha az általa ránk hagyott örökségre építkezünk és továbbvisszük azt az emberséget, felelősséget és nyitottság, amely őt a leglelkesebb bajnokká tette. A családom és én örökké hálásunk leszünk a tetteiért. Gondolataink Manuelával és fiaival, Alessióval és Tylerrel vannak” – mondat Agnelli.

A 66 esztendősen elhunyt Marchionne Luca di Montezemolót leváltva, 2014 szeptemberében vette át a stafétabotot a Ferrarinál, az olasz üzletember pedig onnantól végig igencsak közel állt a márka Forma-1-es programjához az egyéb kötelezettségei ellenére. Többek között ő állt azon döntés mögött is, hogy két hónappal érkezése után a csapatfőnöki székben lecserélték Marco Mattiaccit Maurizio Arrivabenére.

sergio_marchionne_fiat_chrysler_invests_new_8n-2cixzoz0x.jpg

Emellett a versenyzőket érintő döntésekbe is volt beleszólása: lelkes rajongója volt Charles Leclerc-nek, aminek köszönhetően idén a monacói megejthette Forma-1-es debütálást az Alfa Romeo Sauber csapatában – utóbbi két vállalat összebútorozásában is kulcsszerepet töltött be, akárcsak a 2021-től érvénybe lépő szabályrendszer alakításában, valamint a FIAT és a Chrysler közötti egyesülés megszületésében.

Marchionne 1952-ben született Olaszországban, majd, amikor betöltött a 13. életévét, a családjával együtt Kanadába költözött és ott is fejezte be a tanulmányait. Filozófia szakon végzett egyetemet, mielőtt számvitelt tanult és jogi diplomát szerzett. Számos vállalatnál megfordult azt megelőzően, hogy független igazgatóként csatlakozott volna a FIAT-hoz 2003-ban, egy évvel rá pedig a torinói autógyár vezérigazgatója lett és onnantól kezdve kulcsemberévé vált az olasz autóiparnak.

Nyugodjék békében!

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114134951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása