F1 - HIVATALOS: TÁVOZIK POSZTJÁRÓL A FERRARI ELNÖKE!

sergio_marchionne_f1_grand_prix_usa_bqz_yof-0jnx.jpg

A szombat kora délutáni órákban megjelent sajtóhírek igaznak bizonyultak, s rossz egészségügyi állapota miatt a Ferrari és a FIAT igazgatótanácsa menesztette pozícióiból Sergio Marchionnét.

Névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be a szombat kora délutáni órákban az Automotive News, hogy Sergio Marchionne – aki már hetek óta betegszabadságon van egy válloperáció miatt – helyét hamarosan más veheti át a Ferrari elnöki és a FIAT vezérigazgatói posztján – azonban az ekkor még nem volt világos, hogy csak ideiglenesen vagy végleg.

sebastian_vettel_f1_grand_prix_germany_qualifying_lk1akqube1sx.jpg

Azonban az este folyamán bejelentette a FIAT-Chrysler Automobiles, hogy a műtétet követően felmerült váratlan komplikációk miatt már nem lesz képes munkába állni Marchionne. Így a FIAT vezérigazgatói posztjára Mike Manleyt, a Jeep korábbi vezetőjét nevezték ki, a Ferrarinál pedig az új elnök John Elkann, az új vezérigazgató pedig a Phillip Morris korábbi elnöke, Louis Carey Camilleri lett – az érintettek egyelőre még csak ideiglenes vehették fel ezeket a pozíciókat, de hamarosan sor kerülhet a végleges megerősítésre is.

Amennyiben viszont tényleg idő előtt kellene távoznia Marchionnénak, az negatív hatással lehet a Ferrari Forma-1-es csapatára és azt az Alfa Romeo név sportágba való visszatérését is komolyabb mértékben befolyásolhatja. Emellett az olasz szakember kulcsszerepet játszott a 2021-től érvénybe lépő szabályokat érintő megbeszélésekben is.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414127117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása