F3 - ARON-DUPLA ÉS ÚJONC GYŐZELEM ZANDVOORTBAN
Forma-3-as EB 2018: Zandvoort - 1-2-3. futam

fiaf3-1531565284.jpg

Ralf Aron a két győzelmével visszatért az Európa-bajnoki címért vívott harcba, miközben a Forma-3-as Európa-bajnokság egy új győztest is avatott Zandvoortban, az orosz Nikita Troitckii személyében.

Négyes Prema-győzelem az első futamon

Noha Guanyu Zhou vághatott neki az élről az első zandvoorti futamnak, a piros lámpák elalvása után rögtön lerajtolta őt Ralf Aron, míg mögéjük a csapattárs Mick Schumacher zárkózott fel a harmadik helyre, Marcus Armstrongot és Daniel Ticktumot megelőzve. Ezután az első körökben Zhou megpróbálta nyomása alá helyezni Aront, de közben hátrafelé is figyelnie kellett a kínainak, nehogy Schumacher meglepje őt.

fiaf3-1531581181.jpg

Azonban a sorrend a leintésig már nem változott, így Aron megszerezte a szezonbéli második győzelmét is Zhou előtt, Schumacher pedig a harmadik helyért kivédte Armstrong valamennyi támadási kísérletét – így a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia idén másodjára állhatott dobogóra a Forma-3-as Európa-bajnokságban.

Ticktum az ötödik helyen ért célba, mögötte pedig Jüri Vips (Motopark), Jonathan Aberdein (Motopark), Robert Shwartzman (Prema), Ben Hingeley (Hitech GP) és Alex Palou (Hitech GP) tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

Az első futam végeredménye

Aron megint nyert, a Prema ismét kibérelte a dobogót

Hiába dominálta a második időmérő edzést, megszerezve a pole pozíciót a második és a harmadik futamra Daniel Ticktum, az előbbi versenyen kapásból elszúrta a rajtot. A rajtjelek megadását követően ugyanis Ralf Aron és Mick Schumacher is kivágott mellé, majd az 1-es kanyarban az észt átvette a vezetést, a német pedig a sóderágyban végezte, miután koccant a Red Bull juniorjával.

fiaf3-1531565254.jpg

Emellett az első körben Enaam Ahmed (Hitech GP), Ben Hingeley (Hitech GP), valamint Ameya Vaidyanathan (Carlin) szintén ütköztek, amely miatt a versenyirányítás a pályára rendelte a biztonsági autót. Az újraindítás után Aron megőrizte a vezetést, miközben Marcus Armstrong (Prema) és Guanyu Zhou (Prema) elkezdték támadni Ticktumot a második helyért, később pedig mindketten el is mentek mellette, sőt a verseny vége felé Alex Palou (Hitech GP) és Ferdinand Habsburg (Carlin) is követték a példájukat.

Aron eközben könnyedén nyerte meg a versenyt Armstrong, Zhou, Palou, Habsburg és Ticktum előtt. Robert Shwartzman (Prema), valamint három motoparkos versenyző, Jüri Vips, Fabio Scherer és Marino Sato egészítették ki a pontszerző zónát.

A második futam végeredménye

Troitckii első győzelmét szerezte

Ezúttal a rajtnál Daniel Ticktum nem egy beragadással, hanem egy kiugrással szúrta el a rajtját, így hiába őrizte meg az első helyet, jó néhány körrel később jöhetett is ki egy áthajtásos büntetésre, egy körrel rá pedig kiállt a versenyből.

fiaf3-1531650809.jpg

Így Nikita Troitckii vette át a vezetést a Carlin gépével, miután kivédte Guanyu Zhou támadásait – a leintésig pedig már nem is változott a sorrend kettejük között, aminek révén az orosz első győzelmét aratta a Forma-3-as Európa-bajnokságban. A dobogóra még Jehan Daruvala, a Carlin indiaija állhatott fel két motoparkos Makino Sato és Fabio Scherer, valamint Alex Palou (Hitech GP), Ferdinand Habsburg (Carlin), Jonathan Aberdein (Motopark), az első pontjait szerző Artem Petrov (Van Amersfoort Racing) és Enaam Ahmed (Hitech GP) előtt.

A verseny során összesen kétszer kellett pályára küldeni a biztonsági autót; előbb Ben Hingeley, a Hitech GP britje kötött ki a sóderágyban, majd a ma-con német pilótja, Julian Hanses balesete alkalmával még a piros zászlók is előkerültek, amely miatt korábban került elő a kockás zászló is a tervezettnél.

A harmadik verseny végeredménye

A bajnokságban jelenleg Armstrong vezet a maga 131 pontjával, de csak egy egységgel előzi meg Zhou-t és 4.5 ponttal Aront, míg a negyedik helyezett Ticktum lemaradása is csupán 13 egységnyire rúg.

Szűk két hét múlva, Spa-Francorchamps-ban folytatódik a bajnokság.

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5614121845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása