DTM - MERCEDES-DOMINANCIA A SZOMBATI ZANDVOORTI VERSENYEN
DTM 2018: Zandvoort - 1. futam

dtm-1531574086.jpg

Megállíthatatlan volt a Mercedes a zandvoorti forduló első versenyen és négyes győzelmet aratott Gary Paffett vezetésével. Eközben Timo Glock, aki a szezon korábbi részében még bajnoki éllovasnak számított, már csak a harmadik összetettben.

Egészen biztos, hogy egy ideig Gary Paffett számára emlékezetes lesz a Német Túraautó Bajnokság zandvoorti fordulójának szombati versenye, ugyanis azt a pole pozícióból rajtolva nyerte meg, tovább növelve előnyét a bajnoki pontverseny élén. 2005 bajnoka 174 verseny óta tartó karrierje során 23. győzelmére tett szert, idén pedig a harmadikra, amellyel az örökranglistán beérte a kétszeres bajnok Matthias Ekströmöt és felzárkózott a harmadik helyre, a 43 győzelmet számláló Bernd Schneider és a pályafutása során 37 elsőséget begyűjtő Klaus Ludwig mögé.

Paffett mögött Paul di Resta futott be a második helyen, a dobogó legalsó fokára pedig Lucas Auer állhatott fel márkatársát, Lucas Auert legyőzve – így a Mercedes kisajátította az első négy helyet. Az Audi újonca, Robin Frijns meg egy ötödik hellyel szerezte meg eddigi legjobb eredményét, hazai közönsége előtt. A legjobb audist a legjobb BMW-s, Timo Glock kísérte be a célba.

Az első tíz sorrendje Marco Wittmann-nal (BMW), Augusto Farfusszal (BMW), Joel Erikssonnal (BMW) és Jamie Greennel (Audi) lett teljes.

„Már nagyon megérdemeltük ezt az eredményt” – nyilatkozta a leintés után Gary Paffett. – „Jó volt a rajtom és mindent kontrollálni tudtam, még a boxkiállásunk is remekül sikerült. Természetesen fantasztikus az, hogy 28 pontot szereztem egy nap alatt, de nem egy olyasvalami dolog, amire lehet számítani vasárnap is, ugyanis a DTM-ben sosem könnyűek a dolgok.”

„A kiegyensúlyozottság a kulcs, az év végén ez fog igazán számítani” – egészítette ki Paffett gondolatait Di Resta, a sorozat 2010-es bajnoka, aki a harmadik helyről indulva lett ezüstérmes.

S amíg Paffett és a Mercedes örömmámorban úszott, addig az Audi boxában a csalódottság lett úrrá, ugyanis René Rast egy alternatív boxtaktikával próbálkozott, melynek keretein belül megpróbálta a lehető legjobban elnyújtani az első etapját, azonban nem jött be a húzás. Történt ugyanis, hogy pont a saját márkatársa, Nico Müller kiesése miatt pályára kellett küldeni a biztonsági autót, így nemhogy csak a vezetést veszítette el, de az utolsó helyen zárva még pontszerzés sem lett ebből.

„Természetesen ez rendkívül frusztráló, mert megvolt a tempónk ahhoz, hogy pariban legyünk az élmezőnnyel. Holnap majd újra megpróbáljuk” – kommentálta a versenyét Rast.

A szezon féltávjánál Gary Paffett vezeti a bajnokságot és a maga 127 pontjával 21 egységnyi az előnye Di Resta előtt, míg Glock hátránya 27 pont a harmadik helyen.

Az idei 10. versenyt Zandvoortban közép-európai idő szerint vasárnap 13:30-tól fogják megrendezni.

Az első futam végeredménye:

dtm_2018_ned_r1.jpg

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3014113731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása