WTCR - TARQUINIÉ A POLE MICHELISZ ELŐTT SZLOVÁKIÁBAN
WTCR 2018: Szlovákia - Első időmérő edzés

03718007_ff_0151.jpg

Kettős elsőséget aratott az első időmérő edzésen a BRC Racing Team csapata a Túraautó Világkupa Slovakia Ring-i hétvégéjén – Michelisz Norbert szombaton délben a második rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását, miután az utolsó pillanatokban egy nagyon jó kört rakott össze Tarquini.

Közép-európai idő szerint a kora esti órákban rendezték a Túraautó Világkupa szlovákiai első időmérő edzését, azonban a körözés alig öt percig tartott, mivel John Filippi kiforgott a sóderágyba a Campos Racing CUPRA-jával. A visszajátszásból kiderült, hogy a francia pilóta a 6-os kanyar csúcspontjánál veszítette el az uralmát az autója hátsó része felett.

Azonban alig néhány percnyi szünet után folytatódhatott a félórás selejtező. Az első gyors körök után a két BRC-Hyundaii állt az élre Michelisz Norbival és Gabriele Tarquinivel, akik a hétvége folyamán elsőként mentek be 2:10 alá, 2:09.664-gyel, valamint 2:09.747-tel, míg a harmadik és a negyedik helyre az Yvan Muller Racing i30-asai értek oda, Thed Björk és Yvan Muller sorrendben, de az ő hátrányuk 0.9 és 1.2 másodperc körül alakult. Később a francia javított és feljött a harmadik helyre, de az utolsó tíz percbe megérkezve Aurélien Comte átvette a harmadik helyet egy 2:10.326-tal.

Az utolsó pillanatokban viszont az élen is változás történt, mert Tarquini 2:09.312-vel átvette a vezetést Michelisztől, aki már nem tudott reagálni, így be kellett, hogy érje a második hellyel. Egy utolsó utáni pillanatban megejtett javítással Muller visszaszerezte a harmadik helyet Comte-tól, miközben Björköt – aki az első futam rajtrácsán egy motorcsere miatt 10 hellyel hátrébb kerül és csak a 17. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását  – Pepe Oriola és Esteban Guerrieri is megelőzte a Campos-CUPRA-val, valamint a Münnich Hondával.

Az argentin mögött Jean-Karl Vernay a Leopard-Audival, Tom Coronel a Boutsen Ginion Racing Hondájával, valamint Yann Ehrlacher a Münnich-Hondával tette teljessé az első tíz sorrendjét, épphogy kiszorítva onnan a helyiek nagy kedvencét, Mat’o Homolát.

Ami a Zengő Motorsport versenyzőit illeti, Nagy Norbert a 18. lett a #8-as számú CUPRA-val, Szabó Zsolt pedig a 22. leggyorsabb köridőt futotta meg a #66-ossal. Előbbi mögött Petr Fulín zárt, míg a második szlovákiai szabadkártyás, Andrej Studenič a 25. lett, a Sébastien Loeb Racing pilótái, Rob Huff és Mehdi Bennani mögött végezve.

Az első futamot szombaton déltől bonyolítják majd le.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2018_slo_q1.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9814111877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása