WTCR - EHRLACHER AZ ÉLEN A MÁSODIK EDZÉSEN, MICHELISZ A TOP-10-EN KÍVÜL
WTCR 2018: Szlovákia - Második szabadedzés

img_0320_1.JPG

A Münnich Motorsport francia pilótájának, Yann Ehrlacher-nek az elsőségével zárult a Túraautó Világkupa második szabadedzése a Slovakia Ringen – azonban eléggé szorosra sikeredett a végeredmény, mivel Oriola, Vernay, Guerrieri és Comte is egy tizedmásodpercen belül végzett hozzá képest. Michelisz „csak” 13. lett, de a hátránya el sem érte a három tizedet.

„Továbbra is tanulom a pályát, mert ez az első alkalom, hogy itt vagyok. Nagyon szép ez a pálya és úgy tűnik, fekszik is a Hondának, de ez még csak a második edzés. Viszont a TOP-10 pokolian szoros. Ez viszont mindenki számára jó, az önbizalmamnak is, még ha ez csak egy szabadedzés is. A továbbiakban is keményen dolgozunk, mert bőven van még teendőnk. Az időmérőn már nem lesz ekkora a forróság, amely befolyással lesz az egyensúlyra, így ezzel majd számolnunk” – nyilatkozott nem sokkal a második edzés után Yann Ehrlacher, aki 2:11.350-nel futotta meg a leggyorsabb kört a 45 perc folyamán.

Azonban nehéz bárminemű következtetést levonni az erősorrendet illetően, mert akik az első edzésen még az élbolyban voltak, azok most visszacsúsztak a mezőny második felébe. Ezen túl nagyon szoros volt a mezőny: az első öt 1 tizeden, az első tizenhat helyezett pedig fél másodpercen belül végzett.

Ehrlacher mögött Pepe Oriola lett a második, Jean-Karl Vernay pedig a harmadik az Audival. A francia TCR-bajnok mögött Esteban Guerrieri, Aurélien Comte, Fabrizio Giovanardi, Aurélien Panis, Gabriele Tarquini, Nathanaël Berthon és John Filippi tette teljessé az első tíz sorrendjét.

Michelisz Norbert csupán a tizenharmadik lett, de ez betudható a minimális különbségeknek, mivel a lemaradása mindössze 297 ezredmásodpercre rúgott.

Tom Coronel – aki az első edzést az élen zárta – számára nem telt el bal első defekt nélkül a második edzés sem, viszont ezúttal már a Boutsen Ginion Racing másik pilótájának, Benjamin Lessennes-nek az autóján is defektes lett az egyik Yokohama-gumi.

A zengős pilóták Szabó Zsolt és Nagy Norbi sorrendben a 21. és a 24. helyen végeztek, míg a hétvége szabadkártyásaihoz, Petr Fulínhoz és Andrej Studeničhez a 18. és a 25. leggyorsabb köridő köthető.

Az első edzés krónikájához hozzátartozik Kevin Ceccon kiforgása: a Team Mulsanne újonc olasz versenyzője az 5-ös kanyarnál veszítette el az uralmát az Alfa Romeója felett, aminek eredményeként nagy tempóval csúszott ki a sóderágyba – a történésről a következő fényképfelvételeket készítettük:

17:55-től az első időmérő edzéssel folytatódik a WTCR szlovákiai programja.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_slo_fp2.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514111765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása