F1 - MAGYAR GAMERT VÁLASZTOTT HIVATALOS ESPORT-CSAPATÁBA A MERCEDES

dhvvemuxuaiczmt.jpg

A magyar szimulátorozás világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bereznay Dániel újabb mérföldkőhöz érkezett: a Forma-1 hivatalos eSport-bajnokságának válogatásán a Mercedes csapott le rá a legjobb 40 versenyző között.

Négy kvalifikációs futam alapján mintegy 66 ezer jelentkező közül 40 versenyző jutott tovább az úgynevezett Pro Draftba – ők az elmúlt hét folyamán egy nagyon komoly, a mentális, a fizikai és a vezetéstechnikai készségeket vizsgáló teszten mentek keresztül a Forma-1 bölcsőjének számító silverstone-i pályán.

Ezt követően a kilenc hivatalos eSport-csapat – a Mercedes AMG Petronas Motorsport, a Red Bull Racing Esports, a Hype Energy eForce India, a Williams Esports, a Renault Sport Team Vitality, a Toro Rosso, a Haas F1, a McLaren Shadow és a Sauber – a 40 továbbjutóból 16 versenyzőt választott ki, adott esetben a meglévő patronáltjaik mellé.

Formula 1 on Twitter

Trying on the new team kit... feels good � Here's @MercedesAMGF1's #F1Esports Pro Draft pick, Daniel Bereznay � https://t.co/Qc2Rgz2yVo

A Mercedes eSport-csapata – amely egy random sorsolás értelmében negyedikként választhatott versenyzőt – pedig első körben felkarolta a mezőny egyetlen magyar érdekeltségét, Bereznay Dánielt.

Bereznay – aki már a tavalyi bajnokság során is eljutott egészen az elődöntőkig – számára nem az első igazán nagy megtiszteltetés mostanában, ugyanis május 1-jén, a Nagy Futamon a Red Bull holland versenyzőjével, Max Verstappennel mérhette össze a virtuális tudását egy röpke futam keretein belül.

Veloce_FormulaDani on Twitter

Drove against @Max33Verstappen today in the @Formula1game ! It was on Hungarian TV, I will do an edit from it to YouTube! Thanks Max for the fantastic experience!

Ez egy nagyon erős mezőnynek ígérkezik, amelynek tagja többek között a tavalyi eSport-bajnokság második helyezettje, Fabrizio Donoso Delgado és a harmadik helyezettje, Sven Zurner vagy éppen Cem Bolukbasi, aki az előző évben ötödik lett és azóta Fernando Alonso hivatalos eSport-csapata, az FARacing G2 már fel is karolta.

Természetesen nem csak ebből a 16 pilótából fog állni a mezőny, mert érkeznek majd még további csapatok, a saját nevelésű pilótáikkal.

A csapatok és azok versenyzői egy három fordulóból álló bajnokság keretein belül mérkőznek meg egymással az ősz folyamán és a Codemasters vadonatúj játékában, az F1 2018-ban, amelyet majd augusztus 24-én fognak piacra dobni. Természetesen pénzdíjazás is lesz: mintegy 200 ezer amerikai dollárt fognak szétosztani a csapatok között, a bajnoki összetettben elfoglalt pozícióik alapján.

Jelen állás szerint így fest az F1 eSports 2018-as mezőnye:

  • Mercedes AMG Petronas Motorsport: Bereznay Dániel
  • Red Bull Racing Esports: Joni Tormala, Graham Carroll
  • Hype Energy eForce India: Fabrizio Donoso Delgado
  • Williams Esports: Tino Naukkarinen
  • Renault Sport Team Vitality: Sven Zurner, Kimmy Larsson, James Doherty
  • Toro Rosso: Cem Bolukbasi, Patrick Holzmann
  • Haas F1: Martin Stefanko, Michal Smidl
  • McLaren Shadow: Olli Pahkala
  • Sauber: Salih Saltunc, Allert van der Wal, Sonuc Saltunc

Fotó: Twitter / @FormulaDani

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114104587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása