TCR EU - AZCONA ELŐSZÖR A POLE-BAN, HÁROM MAGYAR A TOP-10-BEN
TCR Europe 2018: Hungaroring - Időmérő edzés

2018-2018_hungaroring---2018_tcr_europe_hungaroring_25_mikel_azcona_34.jpg

A pénteki edzések során küszködő bajnoki éllovas Mikel Azcona nyerte meg az időmérő edzést a Hungaroringen, azonban a magyarokra is van miért büszkének lennünk, mivel Tassi Attila a 2., Ficza Ferenc a 6., Nagy Dani pedig a 8. helyen végzett, így mindkét versenyen lesz érdekeltség a rajtrács elejében.

A tegnapi nap folyamán még napos időjárás szombat délelőttre esőssé változott, így nedves pályán került megrendezés a TCR Europe időmérő edzése. A Q1 első körei után egyértelmű vált, hogy a mezőny bőven két perc feletti köridőket képes produkálni – az első néhány percet követően pedig a két HELL-KCMG-Honda tört az élre, Tassi Attilával és Josh Files-zal, mögéjük meg Stian Paulsen zárkózott fel a CUPRA-val, valamint Nagy Dániel a M1RA-csapat Hyundaijával. Nem sokkal később azonban a norvég és a magyar elé beférkőzött Julien Briché a JSB-Peugeot-val, valamint Kris Richard a Target-Hyundaijal.

Félidőnél azonban az élen is változás következett be, mivel 2:08.436-tal Files vette a vezetést és nem kis meglepetésre Francisco Abreu jött fel másodiknak a Peugeot-val. Rajtuk kívül még Tassi rendelkezett 2:09-en belüli köridővel, amellyel a harmadik helyen állt. Nagy Dani ekkor a hatodik pozícióban tanyázott egy 2:09.228-as köridővel – később próbált javítani, azonban a pályahatárok átlépésével való előnyszerzés miatt eltörölték azt a köridejét.

A Q1 utolsó perceiben folyamatosan javultak a köridők és ugyanezen gyakorisággal a sorrend is módosult. Végül Nagy Dani zárta az élen az felvonást egy egészen parádés, 2:07.368-as körrel, ezzel több mint hat tizedet adva csapattársának, Francisco Morának, aki mögött Abreu lett a harmadik, Reece Barr a negyedik, Loris Cencetti az ötödik, Tassi Attila a hatodik. A 19 éves magyart csapattársa, Files, majd Briché követte a sorrendben.

A legnagyobb meglepetést a Q1-et magyar fronton Ficza Ferenc okozta, aki a DSG-váltóval szerelt zengős CUPRA-val a 9. helyen jutott tovább, megelőzve Borkovic, Paulsen és a bajnoki éllovas Mikel Azcona trióját. A negyedik magyar, Jedlóczky L. Márk a 15. helyen fejezte be az időmérést.

Sok volt a meglepetésnév a továbbjutók között, így volt, aki hoppon maradt a nagy nevek között, mint például a TCR nemzetközi bajnokságának bajnokai, Jean-Karl Vernay és Stefano Comini, akik csupán a 21-22. helyen zártak.

Úgy tűnik, hogy folyamatosan száradt a pálya, mivel Tassi Attila a Q2-t egy 2:06.839-es köridővel indította, az első köröket követően pedig csapattársa, Files és honfitársa, Nagy ért oda. Azonban az utolsó percekbe érkezve a HELL Racing Team with KCMG versenyzője tovább tudott faragni a köridején: lement egészen 2:06.105-ig, amely elegendőnek tűnt a pole megszerzéséhez.

Azonban az utolsó utáni pillanatban Mikel Azcona az élre tört a PCR-CUPRA-val egy 2:05.652-vel, amellyel első pole-ját szerezte a TCR Europe-ban. Tassi végül a második lett, Files, Borkovic és Barr előtt, a hatodik helyen pedig óriási meglepetésre Ficza Feri zárt, megelőzve Abreu Peugeot-ját. A két M1RA-s, Nagy Dani és Francisco Mora – Julien Brichét szendvicsbe fogva – a 8. és a 10. helyen zárt, amely a fordított rajtrácsos versenyen majd egy 1. és egy 3. rajthelynek felel majd meg.

Hármójuk mögött, a 11-12. pozícióban Cencetti és Paulsen zárt.

13:40-től jön a folytatás az első futammal, amelyet a TCR hivatalos YouTube-csatornája és a Sport 1 is élőben fog sugározni.

Az időmérő edzés végeredménye:

tcr_eu_2018_hun_q_docx.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814098869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása