TCR EU - NAGY DANI ELSŐSÉGÉVEL VETTE KEZDETÉT A HUNGARORINGI HÉTVÉGE
TCR Europe 2018: Hungaroring - 1. szabadedzés

p7062624.JPG

A M1RA versenyzője biztatóan kezdett hazai pályán, de Tassi Attila is ott van a TOP-10-ben a HELL-KCMG-Hondával.

Egy félórás szabadedzéssel indult el a TCR Europe hungaroringi fordulója, amely helyi és közép-európai idő szerint kezdődött meg. Az élen pedig a magyar szurkolók legnagyobb örömére egy magyar versenyző zárt, mégpedig Nagy Dániel a M1RA Hyundaijával: a 20 éves pilóta 1:54.028-cal futotta meg a leggyorsabb kört, majdnem két tizedmásodperccel megelőzve a HELL-KCMG britjét, Josh Files-t, valamint a Target Competition két versenyzőjét, Dušan Borkovićot és Reece Barr-t.

Utóbbi nevéhez fűződik a gyakorlás egyetlen piros zászlós szegmense: az ifjú brit pilóta ugyanis az 5-ös kanyar előtt csúnyán lezúzta a Hyundaiját, ezzel egy 10 perces kényszerszünetet okozva.

Mögötte Jean-Karl Vernay lett az ötödik a Leopard Lukoil Team Audijával, míg Tassi Attila 1:54.896-os köre a hatodik helyre volt elegendő. Az első tízbe még Nagy csapattársa, Francisco Mora, Maxime Potty (Comtoyou-Volkswagen), Kris Richard (Target-Hyundai), valamint a kétszeres nemzetközi TCR-bajnok, Stefano Comini (Autodis-THX-Honda) fért be.

A bajnokságot vezető Mikel Azcona – aki először versenyez a Hungaroringen – a 12. lett az első edzésen.

A két zengős kötődésű versenyző, Jedlóczky L. Márk és Ficza Ferenc a 20., illetve a 22. pozícióban kezdte a hétvégét.

A folytatásra délután 16 órától kerül sor, a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

tcr_eu_2018_hun_fp1.jpg

Fotó: Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8214097529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása