TCR EU - HÁROM HYUNDAI ZÁRT AZ ÉLEN A MÁSODIK EDZÉSEN
TCR Europe 2018: Hungaroring - 2. szabadedzés

2018-2018_hungaroring---2018_tcr_europe_hungaroring_62_dusan_borkovic_8.jpg

Dušan Borković vezetésével három i30-as autó végzett az első három pozícióban. A szerb Target-pilótát csapattársa, Kris Richard és a M1RA portugálja, Francisco Mora követte. A magyarok közül ezúttal is Nagy Dániel és Tassi Attila férkőzött be az első tízbe: a M1RA-s az ötödik, a hondás pedig a hetedik pozícióban zárt.

A délutáni órákban ismét pályára gördült a Hungaroringen a TCR Európa-kupa mezőnye, a második félórás szabadedzés apropóján, amely a Target Competition kettős elsőségét hozta: Dušan Borković autózta a leggyorsabb kört 1:52.291-gyel a #62-es számú Hyundai volánja mögött, amellyel több mint hét tizedmásodperces előnyt épített ki magának csapattársával, Kris Richarddal szemben. Mögöttük, a harmadik helyen a M1RA-s márkatárs, Francisco Mora végzett, megelőzve a Comtoyou Racing belga pilótáját, Maxime Potty-t.

A mezőny két gyorsabb magyar pilótája, Nagy Dániel és Tassi Attila az ötödik és a hetedik helyen fejezték be a gyakorlást, szendvicsbe fogva a tavalyi TCR-bajnok, Jean-Karl Vernay Audiját. A franciát Tassi csapattársa, Josh Files követte, az első tíz sorrendje pedig az Autodis Racing THX versenyzőivel, Loris Cencettivel és Stefano Cominivel zárult.

S míg Borković dominált az FP2-n, addig a bajnoki éllovas Mikel Azcona továbbra is szenvedett – a spanyol a PCR-CUPRA-val ezúttal csak a 15. lett.

Ami meg a mezőny másik két magyarját illeti, a JLG-CUPRA-val Jedlóczky L. Márk a 17. időt futotta meg, Ficza Ferenc pedig 20. lett a Zengő Motorsport DSG-váltós CUPRA-jával.

Ugyan a Target kibérelte az első két helyet az edzésen, mégsem fenékig tejfel a csapatnál az élet, mivel a harmadik autó egyelőre még nem a vártak szerint megy. Noha FP1-es balesetét követően sikerült összekalapálni Reece Barr autóját alig néhány óra leforgása alatt, azonban a brit két kör után megállt a pályán technikai probléma miatt.

Az edzésen emellett kiemelt szerepet kapott a pályahatárok miatti folytonos figyelmeztetgetés, sőt négy versenyzőt magához is szólított a versenyirányítás a tréning után. Név szerint Files-t, Cominit, Danny Kroes-t és Cedric Pirót. Közülük Cominivel váltottunk nem olyan régen néhány szót, aki elárulta, hogy négyhelyes rajtbüntetést kapott azért, amiért a szabadedzéseken többször is átlépte a pályahatárokat. Ennek tudatában viszont további büntetések is várhatóak.

A hungaroringi program majd az időmérő edzéssel folytatódik, amit szombaton délelőtt 9 óra 55 perctől rendeznek meg.

A második szabadedzés végeredménye:

tcr_eu_2018_hun_fp2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7714097755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása