GP3 - ELŐSZÖR A POLE-BAN AZ ART GRAND PRIX BAJNOKESÉLYESE
GP3 2018: Silverstone - Szabadedzés, Időmérő edzés

_l5r4908_4460586.jpg

Meglepő, de annak ellenére, hogy már második évét tapossa a GP3-ban Anthoine Hubert, még csak most szerezte meg élete első pole pozícióját, megelőzve Mazepint és az idei legjobb időmérős teljesítményét nyújtó Alesit.

Még a délelőtti órákban pályára gördült Silverstone-ban a GP3 mezőnye, a 45 perces szabadedzés apropóján. A leggyorsabb köridőt a Trident francia versenyzője, Giuliano Alesi autózta 1:46.492-vel, megelőzve az MP Motorsport két versenyzőjét, Niko Karit és Dorian Boccolaccit, akiknek alig több mint egy tizedmásodperc volt a hátrányuk.

_56i2381_4460517.jpg

Jean Alesi, a Forma-1-es futamgyőztes fiát ebben még az sem akadályozta meg, hogy az 1-es kanyarban bemutatott egy megforgást. Viszont nem ő volt az egyedüli, aki elveszítette uralmát az autója felett: ugyanis csapattársa, Pedro Piquet a Becketts-kanyarban pördült meg.

A negyedik helyre az újonc Joey Mawson ért oda az Arden gépével, megelőzve a camposos Leonardo Pulcinit, valamint a Jenzer Motorsport újoncát, David Beckmann-t. Piquet a megforgása ellenére nyolcadik lett, a TOP-10 pedig az ardenes Julien Falcheróval és a camposos újonccal, Diego Menchacával lett teljes.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_2018_gbr_fp.jpg

Az időmérő edzésen viszont már a Renault támogatását is élvező Anthoine Hubert diktálta a tempót. Az ART Grand Prix franciája 1:46.033-as idejével a pole-ban kötött, egy hangyabokányival több mint egy tizedmásodpercet adva orosz csapattársának, Nikita Mazepinnek. A két ART-os mögött a Trident franciája, Giuliano Alesi zárt, ezzel idei legjobb időmérős teljesítményét produkálva.

A Red Bull Ring-i pole-t, majd főfutamos győzelmet szerző Callum Ilott már nem tudott javítani a véghajrában, így be kellett, hogy érje a negyedik hellyel. A brit Ferrari-növendéket két tridentes, Ryan Tveter és Alessio Lorandi követte, valamint az MP Motorsport francia pilótája, Dorian Boccolacci.

_54i1400_4459193.jpg

Hubert először indulhat majd a pole-ból GP3-as pályafutása során.

Az első tíz sorrendje a negyedik ART-versenyzővel, Jake Hughes-zsel és a Campos Racing pilótáival, Leonardo Pulcinivel és Simo Laaksonennel egészült ki. Pulcini – aki egyébként harmadik a bajnokságban – négy perccel a vége előtt még vezetett, de az utolsó két próbálkozásából egyik sem volt elég a javításhoz.

Hubert egyébként a pole-jával szorosabbá tette az összetett, ugyanis az azzal szerzett négy ponttal kalkulálva már csak két egységgel van lemaradva Ilott mögött.

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_2018_gbr_q.jpg

A GP3-as főfutamra magyar idő szerint 18:45-kor kerül sor szombaton.

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1514098463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása