PORSCHE MOBIL 1 SUPERCUP - THOMAS PREINING HAZAI PÁLYÁN DIDALMASKODOTT SPIELBERGBEN
Porsche Szuperkupa 2018 - Red Bull Ring

img_5505.jpg

Egy nagyon szoros versenyen a 19 éves osztrák versenyző, Thomas Preining a BWT Lechner Racing színeiben hazai pályán zsebelte be a győzelmet a Red Bull Ringen. A 2018-as szezon harmadik fordulóján Preining mögött két francia versenyző ért célba, Julien Andlauer és Florian Latorre sorrendben.

Tökéletesen alakult a stájer hétvége a fiatal Thomas Preining számára, aki már a szombati kvalafikáción is a leggyorsabbnak bizonyult. A 16 körös verseny vasárnap 12 óra 20 perckor verőfényes napsütésben vette kezdetét. A Porsche junior pilótája rajt-cél győzelmet aratva ünnepelhette első győzelmét a szériában.

"Ez volt az egyik legintenzívebb verseny, amelyet valaha is futottam. Szoros csata alakult ki Julien Andlauer és közöttem a futamgyőzelemért az utolsó körben. Egyszerűen fantasztikus, hogy az otthoni hétvégét győzelemmel tudtam zárni." – mondta Preining, aki számára nem volt könnyű győzelem ez, mert nem csak Andlauer, hanem a nyári forróság is komoly kihívás elé állította. 

m18_2845_fine.jpg

Andlauer nagyszerűen rajtolt és sikerült előre lépnie a harmadik rajtkockából. A 2. körben ugyan a pályára küldték a biztonsági autót, de a fiatal osztrák az újraindítást követően is magabiztosan tartotta meg a vezető pozíciót. Az élmezőny nem szakadt szét, annak tagjai szorosan egymás mögött autóztak, látványos csatákat vívva szórakoztatták a kilátogató tömeget. 

"A verseny nagyszerű szórakozást nyújtott a rajongóknak. Szoros csata volt. Természetesen szerettem volna nyerni, de Thomas Preining egyszerűen gyorsabb volt ma. Nagyon örülök, mert fontos pontokat szereztem a bajnokság szempontjából" – nyilatkozta Andlauer.

img_5679.jpg

A harmadik helyen a fiatal francia csapattársa, Latorre végzett, aki a következőképpen értékelte a futamát: "Ez az első dobogós eredményem  a Porsche Mobil 1 Supercup-ban. Nagyon boldog vagyok. A verseny nagyon kemény volt de tisztességes csatákat vívtunk."

A fiatal franciákat a luxemburgi Dylan Pereira (Momo Megatron Lechner Racing) követte. Nick Yelloly (Auto Tech) az ötödik lett, újabb erős pontszerzésének köszönhetően továbbra is versenyben van a pontversenyben az élmenőkkel. Zaid Ashkanani (MRS GT-Racing) a monacói fordulóért kapott 10 pontját megduplázta a mostani hatodik pozíciójával. A címvédő Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) csupán a hetedik helyen zárt a holland Larry ten Voorde (Team Project 1) előtt. A ProAm kategóriában a legjobb versenyző az osztrák Philipp Sager lett.

A spielbergi forduló volt az első a Porsche Mobil 1 Supercup idei kiírásában, amelyen egy VIP-autó is rajthoz állhatott. A lehetőséget a Dakar Rally regnáló motoros bajnoka, Matthias Walkner élvezhette, aki szintén hazai közönség előtt versenyezhetett. Walkner számára ez inkább csak szórakozás volt, mint komoly versenyzés, ugyanis az időmérőn csak a 30. rajtkockát szerezte meg és a futamon is a 29. helyen intették le. 

"Ez egy nagyon jó élmény volt sok tapasztalatot szereztem. Nagyszerű párbajokat vívtam a pályán, mulatságos volt" – értékelte első porschés hétvégéjét a 31 éves ralimotoros ász. 

Az osztrák verseny végeredménye:

1. Thomas Preining (AUT, BWT Lechner Racing) 25:58.033
2. Julien Andlauer (FRA, martinet by ALMERAS) +0.686
3. Florian Latorre (FRA, martinet by ALMERAS) +1.146
4. Dylan Pereira (LUX, Momo Megatron Lechner Racing) +1.680
5. Nick Yelloly (GBR, Fach Auto Tech) +1.967
6. Zaid Ashkanani (KUW, MRS GT-Racing) +5.652
7. Michael Ammermüller (GER, BWT Lechner Racing) +6.282
8. Larry ten Voorde (NED, Team Project 1) +9.366
9. Mattia Drudi (ITA, Dinamic Motorsport) +10.015
10. Alberto Cerqui (ITA, Dinamic Motorsport) +10.465

A bajnoki küzdelemben Ammermüller 47 pontjával továbbra is vezet, hiába csökkent előnye az osztrák fordulót követően. Mögé Dylan Pereira jött fel a táblázat második helyére és csupán egyetlen ponttal van elmaradva. Nick Yelloly foglalja el a harmadik helyet a ponttáblán 44 egységgel a neve mellett. Julian Andlauer a tegnapi második helyezésének köszönhetően a negyedik helyen áll, de az ő lemaradása is csak 9 pont Ammermüllertől. Jaap van lagen az ötödik, még az ő 13 pontos hátránya sem mondható nagynak, szóval rendkívül szoros lehet az idei bajnoki befutó.

A mezőny a Forma-1-gyel, a Forma-2-vel és a GP3-val együtt egyből tovább is utazott Silverstone-ba, ahol már ezen a hétvégén folytatódik a széria. A soron következő megmérettetés négy versenyző számára fogja jelenteni a hazai pályát: Josh Webster, Nick Yelloly, Tom Sharp valamint Marc Radcliffe is nehéz hétvége elé néz, ha hazai közönség előtt akarnak bizonyítani.

Fotó: Landek Norbert, Porsche AG

Írta: Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2814088761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása