F1 - ALONSO A BOXBÓL INDUL, HARTLEY AUTÓJÁBAN MOTORT CSERÉLTEK

fernando_alonso_f1_grand_prix_austria_qualifying_tywbhbbefutx.jpg

Vettel és Leclerc hátrasorolásán túl további két rajtbüntetés módosított az Osztrák Nagydíj rajtrácsán: alig néhány órával a futam kezdete előtt kiderült, hogy Fernando Alonso a Parc Fermé-regulák megszegése miatt a depóból, Brendon Hartley pedig egy teljes erőforráscserét követően a rajtrács legvégéről várhatja a piros lámpák kialvását.

Mint az ismeretes, Fernando Alonso a tegnapi időmérő edzésen a 13. helyre kvalifikálta magát, azonban azzal, hogy a Q2 végén az egyik magasított rázókövön eltörte az első vezetőszárnyát. Így elkerülhetetlennek bizonyult a csere ezt követően, azonban a McLaren a szárnycserével megszegte a Parc Fermé-re vonatkozó előírásokat, kénytelen a boxutcából elrajtolni a spielbergi versenyen. Emellett a spanyolok kétszeres világbajnok kapott egy új MGU-K-t is, méghozzá a Renault által erre a hétvégére prezentált legfrissebb verzióból.

brendon_hartley_f1_grand_prix_austria_practice_zz9osat7hzlx.jpg

Brendon Hartley számára pedig meglehetősen gyenge eredménnyel zárult a kvalifikáció, ugyanis csak a tizenkilencedik lett a Toro Rosso-Hondával, amelyből adódóan a faenzai istálló megragadta a lehetőséget arra, hogy megejtsen egy stratégiai erőforráscserét – azaz szó sincs technikai meghibásodásról. Ennek keretein belül az új-zélandi megkapta az ötödik darabot a belső égésű motorból, az MGU-H-ból és a turbófeltöltőből, valamint a negyedik elemet az MGU-K-ból, az energiatárolóból és a vezérlőelektronikából.

Mindebből egy 35 rajthelyes büntetés jött össze, de a jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében Hartley csupán egy helyet lép vissza a rajtrácson, a sauberes Marcus Ericsson javára.

Ezen szankciók, illetve Vettel három- és Leclerc öthelyes rajtbüntetésével a következőképpen fest az Osztrák Nagydíj – amely közép-európai idő szerint 15 óra 10 perckor rajtol majd el – rajtrácsa:

  1. Valtteri Bottas (Mercedes)
  2. Lewis Hamilton (Mercedes)
  3. Kimi Räikkönen (Ferrari)
  4. Max Verstappen (Red Bull)
  5. Romain Grosjean (Haas)
  6. Sebastian Vettel (Ferrari)
  7. Daniel Ricciardo (Red Bull)
  8. Kevin Magnussen (Haas)
  9. Carlos Sainz Jr. (Renault)
  10. Nico Hülkenberg (Renault)
  11. Esteban Ocon (Force India)
  12. Pierre Gasly (Toro Rosso)
  13. Lance Stroll (Williams)
  14. Stoffel Vandoorne (McLaren)
  15. Sergio Pérez (Force India)
  16. Sergey Sirotkin (Williams)
  17. Charles Leclerc (Sauber)
  18. Marcus Ericsson (Sauber)
  19. Brendon Hartley (Toro Rosso)

Box: Fernando Alonso (McLaren)

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1014086021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása