GP3 - ILOTT RAJT-CÉL GYŐZELEMMEL UGROTT A BAJNOKSÁG ÉLÉRE
GP3 2018: Red Bull Ring - Főfutam

_56i7059_4459128.jpg

Elképesztően stabil teljesítményt nyújtva a Ferrari pártfogoltja megszerezte zsinórban második győzelmét a GP3-ban, s miután csapattársai, Anthoine Hubert és Nikita Mazepin egymással koccantak, megelőzte mindkettőjüket az összetettben, átvéve az első helyet.

Callum Ilott úgy jött el már a rajtnál is az ART Grand Prix #1-es számú autójával, mintha puskából lőtték volna ki – ennek megfelelően elsőként fordult el a brit, Alessio Lorandi előtt, aki lerajtolta az első sorból indult másik ART-os pilótát, Jake Hughes-t, aki mellett rövidesen a mezőny másik olasz pilótája, Leonardo Pulcini is utat talált.

Nem sokkal később viszont a biztonsági autó pályára lépése törte meg a mezőny lendületét, amelyre Joey Mawson miatt volt szükség, az ausztrál ugyanis már az első kanyarnál megállt és feladta a futamot.

A 4. körben, az újraindításnál nem igazán tudtak beleköpni Ilott levesébe, így a Forma-3-as Európa-bajnokságból érkezett versenyzőnek szép lassan lehetősége adódott egy kényelmesebb előny kiépítésére. Ebben közreműködött az, hogy rövidesen egymásra talált Lorandi és Pulcini, mialatt Hughes nyakára megérkezett a Trident brazil újonca, Pedro Piquet. Pulcini a következő körben meg is előzte Lorandit és üldözőbe vette Ilottot.

Eközben Anthoine Hubert bajnoki éllovasként megpróbált felkapaszkodni az utolsó előtti, 19. rajtpozícióból és alig pár kör elteltével már a Campos Racing finn zöldfülűjét, Simo Laaksonent előzte a 10. helyért. Azonban a nyomában volt Nikita Mazepin, aki az után esett vissza, hogy az első körben koccant Piquet-vel.

Az élen ezalatt Ilott meglógott Pulcini elől és Hughes üldözőbe vette Lorandit a harmadik pozíció visszaszerzéséért. Azonban a brit az 5-ös kanyarban meg is előzte féltávnál az olaszt, viszont lerázni nem tudta, sőt megérkezett rájuk Pedro Piquet és Ryan Tveter kettőse. Ezt a nyomást érezvén Lorandi nemsokára visszaelőzte nagy sietve Hughes-t.

A balul elsült időmérő után a futam sem alakult túlságosan jól Hubert számára: előbb Juan Manuel Correa ütközött neki védekezés közben a hátsó egyenesben, aminek következtében megsérült az első vezetőszárnya, majd a csapattárs Mazepinnel koccant, ami miatt megpördült.

_56i6505_4459153.jpg

Az élen pedig Callum Ilott győzelmét semmi sem veszélyeztette, így egymás után két győzelmet is szerzett a GP3-ban – a Ferrari növendéke ezzel a bajnokságban is átvette a vezetést, előnye két pont. Pulcinit a második helyen 4.5 másodperces lemaradásban intették le, Lorandi pedig végül Hughes-t megelőzve felállhatott a dobogó legalsó fokára. Azonban az ART britjét még Piquet is megelőzte, így övé lett a negyedik hely, Hughes meg az első soros indulását egy ötödik helyre váltotta.

Giuliano Alesi az utolsó körben gyűrte le csapattársa, Tvetert a hatodik helyért, a nyolcadik pozíciót és ezzel együtt a sprintversenyre vonatkozó rajtelsőséget a Laaksonennel nagyot csatázó David Beckmann kaparintotta meg. Az utolsó pontot Dorian Boccolacci csípte el. Mazepin 13., Hubert pedig csupán a 17. lett.

A sprintfutamot vasárnap délelőtt 10 órától rendezik meg.

Az első futam végeredménye: 

gp3_2018_aut_r1.jpg

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6114084515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása