GP3 - ELSŐ POLE-JÁT SZEREZTE A FERRARI NÖVENDÉKE

_54i0094_4458563.jpg

Századmásodpercekkel az élen zárva a spielbergi időmérő edzést szerezte meg pályafutása első rajtelsőségét Callum Ilott, miközben az ART Grand Prix kibérelte a komplett első rajtsort. Viszont akadt egy-két negatív meglepetés is, mint például az, hogy a listavezető Anthoine Hubert csak az utolsó előtti rajtkockát tudta megkaparintani magának.

Franciaország után a Red Bull Ringre is elkísérte a Forma-1-et és a Forma-2-t a GP3 mezőnye. Pénteken délelőtt pedig először a legkisebb kategória versenyzői gördülhettek pályára a 45 perces szabadedzés keretein belül, amely száradó pályán vette ugyan kezdetét, de nagyon rövid időn belül előkerültek a slick gumiabroncsok.

A háromnegyedóra során viszont nem volt hiány sárga zászlós megszakításokban: először Juan Manuel Correa defektje, majd a továbbiakban számos kicsúszás miatt kellett alkalmazni a tempó mérséklésére és az adott esetben megállással járó veszélyre figyelmeztető zászlójelzést.

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a mezőny nem tud bemenni 1:20 alá, de az utolsó percekben végül a Trident versenyzőjének, Ryan Tveternek sikerült ez egy 1:19.709-es körrel, amellyel közel fél másodpercet adott a Campos Racing újonc finn pilótájának, Simo Laaksonennek, aki 1:20.15-ös idővel lett a második az Arden újonca, Joey Mawson előtt zárva.

_54i0135_4458473.jpg

Niko Kari, az MP Motorsport finnje végzett negyedikként megelőzve a bajnokságot vezető Anthoine Hubert-t, akit ART-os csapattársa, Callum Ilott követett, mindössze négy ezredmásodpercnyi lemaradásban.

Dorian Boccolacci – aki az előző, Paul Ricard-i hétvégén a pole-ból aratott rajt-cél győzelmet, de a kiváló eredményt a guminyomásra vonatkozó szabályok megszegése miatt már nem tarthatta meg – a hetedik legjobb időt futotta meg az MP Dallarájával, mögötte pedig Pedro Piquet (Trident), Alessio Lorandi (Trident) és David Beckmann (Jenzer Motorsport) tette teljessé az első tíz sorrendjét.

Az MP Motorsport harmadik autójában bemutatkozó Devlin DeFrancesco első GP3-as edzését a 14. helyen zárta, s többek között olyan nagyobb neveket is megelőzött, mint a 15. helyen záró Nikita Mazepin vagy a 17.-ként végző Jake Hughes, nem kis meglepetésre.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_2018_aut_fp.jpg

Az időmérő edzés egyetlenegy, de igen komoly drámát tartogatott, az utolsó két percre: Anthoine Hubert – akinek már korábban is volt egy lesodródása a 10-es kanyarban – megállt a pályán az ART Grand Prix autójával a 6-os kanyarnál. A tréninget pedig már nem indították újra az utolsó 1 perc 50 másodpercre, viszont a bajnoki éllovas francia 1:20.003-as ideje csak a 19. helyre volt elég!

Eközben két csapattársa, a Ferrari támogatását élvező és pályafutása első GP3-as pole-ját bezsebelő Callum Ilott és Jake Hughes zárt az első sorban – a brit 1:19.209-es köréve mindössze 37 ezredet vert a honfi- és csapattársra. A második sorban a mezőny két olasz pilótája, a tridentes Alessio Lorandi, valamint a Campos Racing színeit erősítő Leonardo Pulcini végzett.

_56i4588_4458570.jpg

Nikita Mazepin az ötödik lett az ART-istálló negyedik autójával, mögött a háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet fia, Pedro Piquet, illetve a Paul Ricard-i időmérő győztese, az MP Motorsportnál versenyző Dorian Boccolacci zárt. A szabadedzést az élen záró Ryan Tveter a 8. legjobb időt futotta meg, az első tíz pedig az ardenes Gabriel Aubry-val és a szintén tridentes Giuliano Alesival lett teljes.

Az MP Motorsport új igazolása, Devlin DeFrancesco utolsóként zárt, de mindössze 9 tizedmásodperccel zárt Ilott mögött – ez azt jelenti, hogy igen, a mezőnynek mind a 20 pilótája egy másodpercen belül végzett!

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_2018_aut_q.jpg

A GP3-asok programja szombaton délelőtt 10 óra 15 perctől folytatódik a főfutammal, amelyet az M4 Sport majd felvételről ad le, 12:15-ös kezdéssel.

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr314084041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása