F1 - IDÉN ELŐSZÖR BOTTASÉ A POLE!
Forma-1 2018: Osztrák Nagydíj - Időmérő edzés

valtteri_bottas_f1_grand_prix_austria_practice_m8tvpqkbgsxx.jpg

A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas meglepetésszerűen csapott le a rajtelsőségre zsinórban másodjára a Red Bull Ringen, 19 ezreddel megelőzve a csapattársa, Lewis Hamiltont. A két Ezüst Nyíl mögött Sebastian Vettel lett a harmadik a Ferrarival.

Egy rendhagyó Q1-gyel vette kezdetét az idei kilencedik F1-es futam, az Osztrák Nagydíj időmérő edzése. De nem amiatt, mert a két Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas zárt ismét az élen 1:04 eleji időkkel, hanem azért, mert öt különböző csapat öt pilótájától vettünk búcsút az első 18 perc után: Stoffel Vandoorne-nak (McLaren) hét ezredmásodpercen múlott a továbbjutása Lance Stroll-lal szemben, így csak a 16. lett a Force Indiával nem kis meglepetésre a 17. helyen kipottyanó Sergio Pérez, a williamses Sergey Sirotkin, a Toro Rossós Brendon Hartley, illetve a sauberes Marcus Ericsson előtt. Mindezt úgy, hogy mind a 20 pilóta 1.4 másodpercen belül volt.

A kvalifikáció második felvonásában Sebastian Vettel tört az élre 1:03.544-gyel, megelőzve a két mercedesest és a csapattárs Kimi Räikkönent. A finn világbajnok mögött a két Red Bull-versenyző, Max Verstappen és Daniel Ricciardo fogta közre a Romain Grosjean és Kevin Magnussen alkotta haasos duót, a TOP-10 és egyúttal a továbbjutó pilóták névsora a gyári Renault versenyzőivel, Carlos Sainz-cal és Nico Hülkenberggel lett teljes. A kiesőzónát pedig a Q1-ben kihullottak csapattársai alkották, akik a következők: Esteban Ocon (Force India), Pierre Gasly (Toro Rosso), Charles Leclerc (Sauber) – aki váltócsere miatt kapott egy öthelyes rajtbüntetést –, Fernando Alonso (McLaren), Lance Stroll (Williams).

valtteri_bottas_f1_grand_prix_austria_qualifying_miygaafrn6hx.jpg

A Q3 pedig meglepetést okozhatott sokak számára, ugyanis nem várt módon belépett a pole-ért vívott csatába Valtteri Bottas, aki az első csörtét követően 1:03.2-vel állt az élen. Ezt pedig a finálé alatt 1:03.130-ra tornázta le – s mint kiderült, ez már elegendőnek bizonyult a pole-hoz, mivel még ha csak 19 ezreddel, de megelőzte Lewis Hamilton. A második sorban a két Ferrari végzett Vettellel és Räikkönennel, míg a harmadikban és a negyedikben egy Red Bull és egy Haas-Ferrari zárt, Verstappen – Grosjean – Ricciardo – Magnussen felállásban. A Renault házi csatáját az ötödik rajtsorban Sainz nyerte.

Váratlanul kimagasló teljesítményével Bottas idei első és pályafutása negyedik rajtelsőségét szerezte. Már csak az a kérdés, hogy a tavalyi nagydíjhoz hasonlóan vajon idén is győzelemre tudja-e váltani a pole-t? Erre választ vasárnap 15 óra 10 perctől kapunk, amikor is megrendezik a 71 körös futamot, amelyet élőben közvetít a Duna TV.

FRISSÍTÉS (18:55) - BRÉKING: Megbüntették Sebastian Vettelt Sainz feltartásáért, a német elbukta a harmadik rajtkockát!

F1 - RAJTBÜNTETÉSSEL SÚJTOTTÁK SEBASTIAN VETTELT A RED BULL RINGEN

A stewardok a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését követően úgy döntöttek, hogy megbüntetik Sebastian Vettelt, amiért feltartotta Carlos Sainzot a Q2 végén. A német ferraris így csak a 6. rajtkockából várhatja a vasárnapi rajtot.

Az időmérő edzés végeredménye:

f1_2018_aut_q.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414084615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása