F1 - KEVESEBB TESZT LEHET 2019-BEN A CSAPATOK KÉRÉSÉRE?

f1_winter_testing_barcelona_day_two_rv-laj7pvjex.jpg

A túlságosan sűrű versenynaptárra hivatkozva a Forma-1-es alakulatok azzal a kéréssel fordultak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé, hogy jövőre kevesebb teszt iktassanak be.

Az elmúlt években a szezon előtt két négynapos tesztet bonyolítottak le rendre, majd az idény folyamán két kétnapos gyakorlás került megrendezésre – igaz, utóbbi négy napból kettőn szigorúan újonc pilótáknak kellett lehetőséget biztosítani.

Idén, a Spanyol Nagydíj után sor került az első szezonközi tréningre, a másodiknak pedig pont a Magyar Nagydíj helyszíne, a Hungaroring ad otthont, a futam utáni kedden és szerdán. A magyarországi teszt már tavalyi is kellemetlenül érintette a csapatokat, ugyanis az előtte lévő hat hétvégén öt nagydíjat rendeztek.

Ráadásul a jövő évi versenynaptár a Német Nagydíj kiesése ellenére sem lesz rövidebb az ideinél, ugyanis jó esély van Miami debütálására, noha ennek kapcsán még semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett.

S miután ez a feszített tempó minden csapat dolgozóinak számára komoly megterhelést jelent, az istállók képviselői egy nem hivatalos tárgyaláson azt a javaslatot terjesztették fel, hogy a szezon előtt legyen egy ötnapos gyakorlás, míg a szezon közben csupán egyetlenegy kétnapos teszt.

Utóbbira jó eséllyel májusban, a spanyolországi Forma-1-es versenyt követően kerülne sor és minden bizonnyal – eleget téve az FIA követeléseinek – mindkét napon újoncok gördülnének pályára. Ez természetesen a szezon utáni gyakorlást Abu Dhabiban nem érintené.

Ugyan a csapatok még nem tartottak hivatalos megbeszélését a Nemzetközi Automobil Szövetséggel ennek kapcsán, de valószínű, hogy a Sport Munkacsoport következő ülésén – amely a jövő hónapban, a Német Nagydíj előtti szerdán lesz esedékes – napirendi pontra kerül a téma.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2214082729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása