F1 - KÉT DRS-ZÓNA LESZ FRANCIAORSZÁGBAN

Két DRS-zónát jelöltek ki a visszatérő Francia Nagydíj helyszínén, a legendás Paul Ricard-i versenypályán.

Habár a hosszú egyenesek között rengeteg lehetőség van a változatos DRS-zónák kialakítására, az FIA mégis az egyik legegyszerűbb megoldást választotta, hiszen a célegyenesben jelölte ki az első zónát, míg a Mistral egyenes első részében a másodikat.

A hátsó egyenes mérési pontja a hetes kanyar előtt lesz 75 méterrel, míg magát a hátsó légterelőt 170 méterrel a kanyar megtétele után aktiválhatják a versenyzők.

A célegyenesben előtt a 14-es kanyarban mérik a távolságot a versenyzők között. Ha a hátul haladó egy másodpercen belül van, akkor 115 méterrel a 15-ös kanyar megtétele után aktiválhatja a DRS-t.

Az FIA egész hétvégén elemezni fogja az előzési zónák hatékonyságát, és ha nem megfelelő a hosszúságuk, vagy túl hatékonyak az előzések, akkor könnyen változtathatnak.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6114060983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása