WEC - LE MANS NEM MÚLIK EL BÜNTETÉSEK NÉLKÜL

5b22d6649acc3.jpg

Az idei Le Mans-i 24 órás verseny sem múlt el büntetések nélkül, sőt egy-két szankciót még a futam után is kiosztottak, ami több csapatot és versenyzőt is érzékenyen érintett. A zöld asztalnál a legrövidebbet viszont kétség kívül az LMP2-ben győzedelmeskedő G-Drive-csapat húzta.

Nem alakult túl szerencsésen a GTE Pro kategóriában induló fordosok élete, hiszen a #67-es Ford GT-t kormányzó Tony Kanaant és a #69-es egységet hajtó Scott Dixont is megbüntették, méghozzá azért, mert egyik versenyző sem teljesítette a minimum időt az autóban. A szabály azt mondja ki, hogy a versenyzőknek minimum hat órán keresztül kell vezetniük az autójukat. Kanaan esetében ez viszont kimerült 5 óra 16 percben. Súlyos árat fizettek, hiszen a Kanaan-Tincknell-Priaulx trió az előkelő negyedik helyet szerezte meg a kategóriájukban, így viszont 11 kört adtak hozzá az idejükhöz és visszaestek egészen a 12. helyig.

Dixon büntetése ehhez képest elenyésző, hiszen az egysége az utolsó két órát a garázsban töltött technikai gondokkal, végül 14. helyen végeztek. A büntetések plusz két kör, de így is maradtak a 14. helyen.

5b24de971a4b0.jpg

A történet itt nem ér véget, hiszen az LMP2-es kategóriában is történtek cseles dolgok. Az elsődleges cél mindenhol a lehető leggyorsabb autó, de a boxutcában végzendő munka sem elhanyagolható. A csapatok a boxutcai eszközökből is a legjobbakat szeretnék, hogy minél gyorsabban végezzenek.

A versenyt követően a technikai ellenőrzés során kiderült, hogy a G-Drive csapat egy illegális eszközt használt az üzemanyagtöltő berendezésében, aminek révén jelentős előnyhöz jutottak, így a Rusinov-Vergne-Pizzitola alkotta hármast a versenyt követően kizárták.

Rendkívül fájó pont ez az oroszok számára, hiszen ez a trió nyerte a 24 órás versenyt a géposztályban, a győzelem pedig a Lapierre-Negrao-Thiriet alkotta #36-os Signatech Alpine-hoz került.

Az idei 24 órás versenyről természetesen még rengeteget fognak beszélni, hiszen Fernando Alonso rendkívül értékes győzelmet aratott csapattársaival, így a spanyol már csak egy lépésre van a Tripla Koronától.

Fotó: Arnaud Cornilleau, Jonathan Biche / ACO

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7014061039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása