FE - HIVATALOS: PROST A SZEZON VÉGÉN TÁVOZIK AZ E.DAMS-TÓL

2018051919445056i0419.jpg

Kedden délelőtt bejelentették, hogy a 2017/2018-as szezon után a francia versenyző már nem lesz tagja a továbbiakban már a Nissan égisze alá tartozó e.dams-nak.

Nicolas Prost az első Formula-E-verseny óta a francia istállót erősítette, amely viszont az ötödik szezontól fogva már nem a Renault, hanem a Nissan befolyása alatt fog működni. A 36 éves versenyző édesapja, a négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost az év elejéig résztulajdonos volt az alakulatnál, de eladta a részvényeit a váltás előtt.

Prost elektromos formulaautós négy évét ha egy szóval jellemezni kéne, akkor talán a hullámvasút lenne a leginkább helytálló kifejezés. Ugyanis az első időmérő edzés a 2014-es pekingi nyitóhétvégén az ő elsőségével zárult, amelyet követően a futamon viszont ütközött Nick Heidfelddel az utolsó kör utolsó kanyarjában. Peking után Putrajayában is bezsebelte a pole-t, de az első futamgyőzelemre egészen Miamiig várnia kellett.

Ezt követően a második szezonban a harmadik lett az összetettben, amiben nagy szerepet játszott az, hogy a londoni finálé során mindkét versenyt megnyerte. Azóta viszont dobogóra sem állt, az idei éve pedig a teljes mélypont: az eddig lepörgött 10 versenyből mindössze hármat fejezett be pontszerző pozícióban, az elmúlt hat versenye pedig nullázással ért véget.

20180428174855j6i8888.jpg

Eközben a csapattársa, Sébastien Buemi az első szezonban épphogy lecsúszott a bajnoki címről, a másodikban azonban már nem talált legyőzőre. A harmadik szezon csak a hat győzelmével, a két pole-jával és az egy leggyorsabb körével gyűjtött pontokat, de a berlini kizárás és a katasztrófába fulladt montreali záróhétvége miatt le kellett mondani a címvédésről. A jelenlegi idényben pedig háromszor állt dobogóra idáig, s csupán kétszer nullázott.

„Nicolas a kezdetekről fogva Renault e.dams egyik alappillérének számított, Sébastien Buemivel pedig jól kiegészítették egymást, miután mindketten érintettek volt szép eredményekben. Nagyon sok szép időt töltöttünk közösen, különösen akkor, amikor három csapatbajnoki címet szereztünk, amely mindkettőjük erőfeszítéseinek a jutalma volt. Azonban eljött az ideje annak, hogy lapozzunk és egy meglehetősen frusztráló negyedik szezon után új fejezetet kezdjünk a Formula-E-s történetünkben. Nicolas-nak sok sikert kívánunk jövőben törekvéseihez!” – kommentálta a hírt Jean Paul Driot, az e.dams csapattulajdonosa.

„Nem csak boldogsággal, hanem némi megborzongással tölt el az, hogy az elmúlt négy évben a Renault e.dams-szal voltam, hiszen a kezdetektől fogva jelen voltam minden idők leginnovatívabb bajnokságában. Számos nagyszerű emlékem van, mint például a három futamgyőzelmem vagy a három konstruktőri cím. Természetesen bánom, hogy ez a negyedik szezon nem alakult valami jól, amelyet követően úgy hisszük, az a legjobb, ha különválnak útjaink. Az e.dams-nak a továbbiakban sok sikert kívánok” – mondta Prost, aki emellett azt is megszellőztette, hogy már nagyon ügyködik új versenyzői programján, amelynek kapcsán rövidesen bejelentést tesz.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914044072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása