FE - HIVATALOS: ABT MARAD AZ AUDINÁL AZ ÖTÖDIK SZEZONRA IS

2018051919453256i1573.jpg

Szombaton az Audi gyári csapata bejelentette, hogy az ötödik szezonra sem változik a csapat felállása, azaz továbbra is Daniel Abt lesz Lucas di Grassi csapattársa.

Az előző évek folyamán ugyan megkérdőjelezhető volt Daniel Abt megtartása, azonban a negyedik szezon folyamán összekapta magát a német versenyző, így teljes megérdemelten kap egy újabb esélyt Lucas di Grassi oldalán az Auditól.

„Egyértelmű volt számunkra, hogy nem rövid, hanem hosszú távon tervezünk vele. Örömmel tölt el, hogy az ötödik szezonban is velünk lesz” – nyilatkozta Abt maradása kapcsán Allan McNish, az Audi Sport Abt Schaeffler csapatvezetője.

„Természetesen a berlini győzelem segített a helyzetemen és egyáltalán nem rossz a tárgyalások szempontjából, de nem gondolom azt, hogy ez csak egy versenyen múlott, hanem sokkal többön” – mondta Abt, akinek a nevéhez fűződik mindkét audis győzelem a negyedik szezonban, miután Mexikóvárosban és Berlinben is elsőként intették le, az eddigi kilenc futamból hatot pedig a pontzónában zárt.

2018051919411754i5979_1.jpg

„Teljes mértékben megérdemelten kapta az ülését, ugyanis nagyon jó munkát végzett ebben az évben. Jó magam nagy hívője vagyok annak, hogy esélyt adjak arra embereknek, hogy megmutassák, mit tudnak. Ő pedig megragadta a lehetőséget, amelyre tökéletes példa a berlini víkend. Már várom, hogy többet lássunk tőle” – tette hozzá a hírrel kapcsolatosan McNish. – „Arra gondoltam egyik célkitűzésem gyanánt a szezon előtt, hogy nyer majd egy versenyt. Ehhez képest a pályán nyert pályát, amelyből kettőt tarthatott meg. Szóval túlszárnyalta az elképzeléseimet és nagyon örülök ennek, továbbá remélem, hogy jövőre már a bajnoki címért tud majd harcolni Lucasszal.”

Az e-racing365.com információi szerint pedig hamarosan a Dragon Racing háza tájáról is hallhatunk híreket, ami a következő szezonra vonatkozó pilótafelállását illeti. Ha minden igaz, már csak egy hajszálon múlik az, hogy az amerikai csapat hosszabbítson a háromszoros túraautó-világbajnok José Maria Lopezzel, miközben sanszos, hogy Jerome d’Ambrosio távozik a Jay Penske vezette gárdától.

Ahogyan arról már a hét korábbi részében beszámoltunk, az új éra első évének számító ötödik idény december 15-én rajtol majd el a szaúd-arábiai Ad Diriyah-ban.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1614034534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása