WTCR - HIVATALOS: VISSZATÉRNEK SZLOVÁKIÁBA MICHELISZ NORBIÉK

wtcc_race_of_slovakia_action_01-jpg.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy Argentína helyét a Slovakia Ring veszi át a Túraautó Világkupa (WTCR) versenynaptárában.

Már a múlt hét folyamán napvilágot láttak sajtóhírek annak kapcsán, hogy gazdasági okok miatt a Termas de Rio Hondo-i versenypálya képtelen lesz fogadni a Túraautó Világkupa mezőnyét augusztus elején. Emiatt a szervezőknek gyorsan megoldást kellett találniuk, a mentőövet pedig a Slovakia Ring jelentette.

fia_etrc_action_image-jpg.jpg

A szlovák versenypályára – amely igencsak kedves a magyar szurkolók számára is – a Kamion Európa-bajnoksággal egyidőben, július 13-a és 15-e között, ami azt jelenti, hogy ugyanazon a pályán fog versenyezni Michelisz Norbert, Nagy Norbert, Szabó Zsolt Dávid, Kiss Norbert és az OXXO Racing Team – úgyhogy igazi kuriózumban lesz része a kilátogató nagyérdeműnek. Arról pedig már szót sem ejtünk, hogy így a DG Sport Compétition pilótája, Mat'o Homola – Tassi Attila egykori csapattársa – hazai pályán versenyezhet.

Ez a váltás pedig általánosságban nézve a csapatok számára is kedvező, ugyanis így számottevően csökkennek a logisztikai és az utazási költségek.

Viszont a WTCR érkezése miatt nem látogat el Szlovákiába a KIA Platinum Race és a Swift Cup Europe.

03718005_jml_1883.jpg

Így viszont egy viszonylag hosszú nyári-őszi szünet lesz majd a szlovák és az első kínai forduló között, ugyanis utóbbi szeptember utolsó hétvégéjén rendezik meg.

Így festenek a WTCR 2018-as hátralevő fordulói a módosítást követően:

  • június 22-24.: Vila Real, Portugália
  • július 13-15.: Slovakia Ring, Szlovákia
  • szeptember 28-30.: Ningbo, Kína
  • október 5-7.: Wuhan, Kína
  • október 26-28.: Suzuka, Japán
  • november 15-18.: Makaó, Kína

Fotó: WTCR média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10014031070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása