F1 - ÚJABB SZAKEMBER HAGYTA EL A WILLIAMS SÜLLYEDŐ HAJÓJÁT

sergey_sirotkin_f1_grand_prix_monaco_practice_-dbwt6mt-v_x.jpg

A főtervező után a csapat aerodinamikai vezetője is távozott Grove-ból.

Rémálomszerű módon a Williams számára a 2018-as szezon, ugyanis a csapat hat futam után négy ponttal az utolsó helyen áll a konstruktőri bajnokságban, mialatt a főállású pilóták – Lance Stroll és az újonc Sergey Sirotkin – az autó vezethetőségére panaszkodnak, sőt már a komoly tapasztalattal rendelkező Robert Kubica, a gárda tartalékosa is kritikával illette ilyen szempontból az FW41-est.

Ennek következményeként személyi változások kezdtek el bekövetkezni a csapatnál. Nagyjából három héttel ezelőtt, több mint 12 évnyi munkát követően a Williams főtervezője, Ed Wood távozott Grove-ból „személyes okokra” hivatkozva, a minap pedig Dirk de Beer, az aerodinamikai részleg vezetője mondott fel, mindössze egy évnyi együttműködés után.

Mostantól így a Sir Frank Williams nevével fémjelzett alakulatnál Doug McKiernan – aki februárban érkezett Grove-ba, miután 1999 óta 16 évet húzott le a McLarennél – lesz felelős az autó aerodinamikai és dizájnbéli irányzataiért. Dave Wheater pedig De Beer munkáját veszi át.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8514015240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása