F1 - RICCIARDO NYERT A RED BULL 250. FUTAMÁN, MŰSZAKI HIBÁS AUTÓVAL
Forma-1 2018: Monacói Nagydíj - Futam

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_monaco_xs41dsyirmjx.jpg

Megtört a 2015 óta tartott pole pozíciós átok, ugyanis Daniel Ricciardo annak ellenére tökéletes hétvégét tudott zárni, hogy a verseny 60%-át úgy teljesítette, hogy az autója korántsem volt 100%-os állapotban. A helyi versenyző Charles Leclerc balesettel zárta futamát.

Az idei hatodik versenyen, a Monacói Nagydíjon a piros lámpák elalvását követően jót rajtolt Sebastian Vettel a Ferrarival, meg is támadta egy pillanat erejéig a pole-ból indult Daniel Ricciardót, de a Red Bull-pilóta meg tudta őrizni a vezetést. Olyannyira sima volt a rajt, hogy egy pozíciócsere sem történt a legjobb 11-ben.

A futam első hatoda azt leszámítva, hogy Sergey Sirotkin kapott egy büntetést, amiért a 3 perces táblánál még nem voltak fent az autóján a kerekek, illetve – egy korábbi koccanást követően – Lance Stroll kapott egy defektet. A 12. körben viszont Lewis Hamilton kijött a depóba ultralágy gumikért, elsőként az élmezőnyből, négy körrel később pedig Sebastian Vettel is kilátogatott a szerelőihez. A 17. körben Ricciardo, Räikkönen és Bottas is kijöttek – utóbbi kapcsán érdekesség, hogy az itt legkeményebbnek számító szuperlágy gumikat kapta.

Nagyjából a 30. kör környékén kissé gyengélkedni látszott Daniel Ricciardo Red Bull-jában a Renault-erőforrás, így jó néhány körig Vettel szinte a sebességváltójában tudott, mindenesetre az ausztrál tudta tartani a vezetést. Mindeközben a 3. helyen Hamilton folyamatosan panaszkodott az ultralágy abroncsokra, főleg úgy, hogy Bottas egy eléggé nagy hátrányt dolgozott az alternatív taktika révén úgy, hogy a végén még maga előtt tolta Räikkönent – így a 45. kör környékén az első öt helyezett nyolc másodpercen belül haladt. A finn pilótán kívül még Pierre Gasly taktikája bizonyult elég hatékonynak: a francia a 38. körig húzta az ultralágy (!!!) gumikon, amelyet követően szuperlágyakra váltott.

Az első kiesőre egészen az 53. körig kellett várni, amikor is Fernando Alonso állt félre a St. Devote-ban sebességváltóhiba miatt, amellyel megszakadt a spanyol pontszerzési sorozata.

Formula 1 on Twitter

⚠️VIRTUAL SAFETY CAR (LAP 72/78) Home hero Leclerc slams into the back of Hartley, and both are out! LEC: "Brakes went completely off" #MonacoGP �� #F1

S noha sokáig úgy tűnt, hogy megússzuk baleset nélkül a monacói versenyt, de végül nem így történt: ugyanis a 72. körben, az alagút kijáratánál Charles Leclerc telibe találta hátulról Brendon Hartley-t – a visszajátszásokból szinte biztosan kijelenthető, hogy fékhiba miatt bokrosodott meg az ifjú monacói autója.

A baleset után sauberes a törött autójával kigurult a bukózónába, az új-zélandi pedig a hátsó fertályon megritkított Toro Rossót behozta a depóba. A helyi pályamunkások gyors tevékenykedésének köszönhetően viszont elegendőnek bizonyult a virtuális biztonsági autó.

Daniel Ricciardo végül meglátta a kockás zászlót és megnyerte pályafutása során először a Monacói Nagydíjat, amivel az ausztrál bevirágoztatta a Red Bull Racing 250. versenyét. A dobogó Vettel és Hamilton kettősével lett teljes, mögöttük még Räikkönen, Bottas, Ocon, Gasly, Hülkenberg, Verstappen és Sainz szereztek pontot. A versenyt 20-ból 17-en fejezték be.

Két hét múlva a Kanadai Nagydíjjal jön a folytatás.

A Monacói Nagydíj végeredménye:

f1_2018_mon_r.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7414006330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása