TCR EU - FILES NYERT HÉTFŐN, TASSINAK HAJSZÁLON MÚLOTT A DOBOGÓ
TCR Europe 2018: Zandvoort - 2. futam

2018-2018_zandvoort_race_1---2018_tcr_europe_zandvoort_r1_9_attila_tassi_133.jpg

Josh Files, a HELL-KCMG versenyzője első győzelmét aratta az Európa-bajnokságban, Tassi Attila pedig Danny Kroesszal pokolian kemény csatát vívva maradt le a dobogóról. Nagy Dani ezúttal több csetepatéban is benne volt, de így is behozta kilencediknek a M1RA-Hyundait.

Az időmérő edzés fordított rajtrácsának értelmében Danny Kroes, a PCR Sport versenyzője kezdhette meg az élről a második TCR Europe-versenyt a zandvoorti pályán. A rajtlámpák elalvását követően az ifjú holland egy kicsit beragadt a CUPRA-val, így Jens Reno Møller és Josh Files is elment mellette, de Nagy Dani támadását már ki tudta védeni, amelyet követően a magyar mellett elment a márkatárs Kris Richard.

Pár kanyarral később Møllert ketten is megelőzték, így az első három pozícióban Files, Kroes, Moller sorrend alakult ki, sőt a dánt szép lassan utolérte Richard is. Sőt, a következő kör elején a svájci utat talált a CUPRA mellett. A második körben ezután egy komolyabb csata alakult, amelynek eredményeként Jaap van Lagen a WRT-Audival átfűzte magát Nagy Danin az ötödik helyért, aki mögé így a honfitárs Tassi Attila érkezett meg.

A következő körben Van Lagen Møllerrel szemben egy újabb pozíciót nyert. A negyedik körben pedig a két magyar pilóta viaskodása addig tartott, amíg a célegyenes végén Tassi odébb nem pöckölte Nagyot, aki így Mikel Azconával szemben is veszített egy pozíciót. Pár kanyarral később pedig már Stian Paulsen támadta a CUPRA-val, kerék a keréken versenyeztek egymással, azonban a csata komolyabb balesetbe torkollott és a norvég pilóta a szalagkorlátban kötött ki.

Nagyjából fél időnél Van Lagen egy újabb előzést mutatott be, ezúttal a külső íven és Richard Hyundaijával szemben, aminek révén feljött a harmadik pozícióba. Ezt követően a holland ifjú honfitársát, Kroes-t kezdte el kóstolni, majd egy körrel később sikerrel is járt.

Kilenc perccel a leintés előtt újabb pozíciót nyert Tassi: a HELL-KCMG Hondával ezúttal Richardot utasította maga mögé, amellyel már a negyedik helyen haladt.

Mindeközben Tassi csapattársa, Josh Files semmitől sem zavartatva nyerte meg a versenyt, idei első győzelmét aratva. A brit mögött végül a mezőny két holland pilótája, Van Lagen és Kroes futottak be – igaz, utóbbinak az utolsó körben még meg kellett mérkőznie Tassival, s miután egyszer a CUPRA-s kiterelte a pályáról a CUPRA-t, Attilának be kellett érnie a negyedik hellyel. Richarddal, Azconával, Møllerrel, a két M1RA-s pilótával, Francisco Morával és Nagy Danival, valamint a Sports&You Peugeot-ját terelgető Francisco Abreu-val egészült ki a pontszerző zóna. Jedlóczky L. Márk – akinek Cedric Piróval volt egy nagyon kemény csatája – a 13. helyen kapta meg a kockás zászlót.

Az eredményeket még nem érdemes teljesen véglegesnek tekinteni, mert több vizsgálat is folyamatban van.

Ugyanakkor az biztos, hogy Dušan Borković nem zárt jó futamot, mert minden bizonnyal műszaki hiba miatt kiesett. Búcsúzott még idejekorán a versenytől Martin Ryba, Paulsen, illetve Julien Briché. A futamon egyébként a 22 helyett csak 21 versenyző indult, mert Reece Barr a tegnapi balesetét követően nem tudott rajthoz állni.

Három hét múlva Spa-Francorchamps-ban folytatódik az Európa-bajnokság.

A második futam végeredménye:

tcr_eu_2018_ned_r2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8213990600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása