GP3 - F1-ES VILÁGBAJNOK FIA CSATLAKOZIK A TRIDENT CSAPATÁHOZ

_31i3095_4417931.jpg

Hétfőn, alig pár nappal a 2018-as GP3-szezon kezdete előtt bejelentették a mezőny 20., egyben utolsó versenyzőjét: a Trident leigazolták a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fiát, Pedro Piquet-t.

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, ezen a hétvégén elrajtol a Forma-1 kisebbik juniorszériája, a GP3 is. Azonban egészen mostanáig kellett várnunk arra, hogy a mezőny utolsó pilótáját megerősítsék: a Team Trident azonban hétfőn bejelentést tett, miszerint a csapat negyedik versenyzője, Giuliano Alesi, Ryan Tveter és Alessio Lorandi oldalán Pedro Piquet, a háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet fia és Nelson Piquet Jr., a 2014/2015-ös Formula-E-bajnok testvére lesz.

A 19 éves brazil versenyző az első szezonját fogja futni a kategóriában azok után, hogy a tavaly novemberi teszten Abu-Dzabiban és az előszezoni teszteken is biztató teljesítményt nyújtott. Piquet tavaly a hatodik helyen fejezte be a Forma-3-as Makaói Nagydíjat, két évvel korábban pedig megnyerte a brazil F3-as bajnokságot.

_r3i1199_4371904.jpg

„Nagy elégedettséggel tölt el az minket, hogy bejelenthetjük Pedro Piquet-vel, egy kimagasló tehetséggel megáldott pilótával kötött megállapodásunkat, akinek a célja az, hogy számos remek eredményt érjen el csapatunk színeiben. Biztos vagyok abban, hogy Pedro a Tridenten belül meg fogja találni a megfelelő harmóniát ahhoz, hogy megmutathassa a benne rejlő potenciált” – idézte Maurizio Salvadori, a Trident csapatfőnökének és tulajdonosának szavait a hivatalos sajtóközlemény.

„Nagyon lelkes vagyok az első GP3-as szezonom miatt, a Team Trident zászlaja alatt. Ez egy győztes csapat, amely évről-évre megerősíti a pozícióját az élmenők között. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogok találni, amivel bajnokesélyesnek kell lennem a debütáló idényemben” – nyilatkozta Piquet.

A GP3 idei első versenyeit Barcelonában rendezik meg, a Forma-1 betétprogramjaként.

Így fest a GP3 2018-as mezőnye az újabb bejelentést követően:

  • Arden International: Gabriel Aubry, Julien Falchero, Joey Mawson
  • ART Grand Prix: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes, Anthoine Hubert
  • Campos Racing: Simo Laaksonen, Leonardo Pulcini, Diego Menchaca
  • Jenzer Motorsport: Tatiana Calderón, Juan Manuel Correa, David Beckmann
  • MP Motorsport: Niko Kari, Dorian Boccolacci, Will Palmer
  • Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi, Pedro Piquet

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2713898702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása