FE - ÚJABB ÉV KÖZBENI PILÓTACSERE AZ ANDRETTINÉL

20180414181729w6i5107.jpg

Úgy döntött az MS&AD Andretti, hogy a hátralévő négy versenyen Stéphane Sarrazin fogja vezetni a csapat #27-es számú versenygépét, átvéve Tom Blomqvist helyét, aki a jövőben a BMW WEC-programjában vesz részt.

Hétfőn, a kora délutáni órákban váratlanul érkezett a hír, miszerint a soron következő, berlini versenyen Antonio Félix da Costa csapattársa már nem Tom Blomqvist lesz, hanem a francia Stéphane Sarrazin – ezzel az amerikai istálló #27-es számú gépében a harmadik versenyző fog megfordulni, ugyanis a brit pilóta előtt, az első két verseny Kamui Kobayashi vezette az autót.

Noha a hivatalos sajtóközlemény csak annyit közel, hogy Blomqvist gyári BMW-pilótaként mostantól a bajor márka GTE-projektjében kap jelentős szerepet az Endurance Világbajnokságon, nyilvánvalónak tűnik a váltás oka, ugyanis a korábban a DTM-et is megjárt, 24 éves versenyző a marrákesi bemutatkozó futamon elért nyolcadik helye óta egyszer sem zárt a TOP-10-ben…

A csapat pedig jelenleg az utolsó a konstruktőri összesítésben, így kézenfekvő volt leigazolni azt a Sarrazint a hátralévő versenyekre, aki az első három szezon során teljesített 33 futamából 20-at pontszerző helyen zárt, amelyből három dobogós helyezés. A 42 éves pilóta legjobb összetettbéli helyezését a második szezonban érte el, amikor is hatodik lett, ráadásul minden ePrix-n szerzett pontot.

„Először is hálásnak vagyunk Tom Blomqvist minden erőfeszítésért és a szezonba fektetett időért. Stéphane Sarrazin pedig jelentős Formula-E-s tapasztalattal érkezik a csapathoz, mint a motorsport egyik legokosabb és legjobban képzett versenyzője és már izgatottan várjuk őt a csapatnál. Most keményen odalépünk, és remélhetőleg jó fog zárni a szezont az utolsó négy versenyen” – nyilatkozta az Andretti elnöke, Michael Andretti.

„Nagyon örülök annak, hogy az MS&AD Andrettihez csatlakozhatok” – kommentálta a hírt Sarrazin, aki korábban a Forma-1-et, a WEC-et és a WRC-t is megjárta többek között. – „Három szezon és számos fantasztikus élmény után nagyszerű lesz visszatérni a Formula-E-be. A legjobb formámat fogom nyújtani a csapat számára, a lehető legtöbb pontot gyűjtve az idény utolsó négy versenyén.”

A berlini ePrix-t a jövő hétvégén, május 19-én bonyolítják majd le.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3713898624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása