F1 - A WILLIAMSÉ A LEGAGRESSZÍVABB GUMITAKTIKA SPANYOLORSZÁGBAN

sergey_sirotkin_azerbaijan_f1_grand_prix_practice_9syvmtqquolx.jpg

A Pirelli közzétette a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra vonatkozó gumiválasztásokat – a leginkább agresszív stratégiát a Williams választotta.

Az olasz-kínai gumicég a 2016-os és a 2017-es felhozatalhoz képest lágyabb gumikat szállít a Circuit de Barcelona-Catalunya pályára, amelyet nem olyan régen újraaszfaltoztak – a csapatok pedig a szuperlágy, a lágy és a közepes keverékű papucsokból választhattak a soron következő versenyre.

A Williams kivételével minden csapat nagyjából öt-nyolc garnitúrát rendelt a választék leglágyabb gumikeverékéből, míg a grove-i csapat versenyző közül Lance Stroll kilenc, Sergey Sirotkin pedig tíz szettet igényelt – mindeközben mindketten csak egy-egy garnitúrányi lágy gumit kértek.

A nagymúltú csapaton kívül csak a Sauber és a Haas háza táján alakultak ki különböző gumitaktikák: Marcus Ericsson és Kevin Magnussen is egy szettel kevesebb lágy, de egy szettel több közepes gumikból gazdálkodhat az idei ötödik versenyhétvégén, mint a csapattársak, Charles Leclerc és Romain Grosjean.

A három élcsapat három különböző taktikát eszelt ki. Közülük a legóvatosabbnak a Mercedes bizonyult azzal, hogy mindkét versenyzőjének öt-öt szettet kért a szuperlágy és a lágy keverékű abroncsokból, míg a közepesekből hármat. Mindeközben a Ferrarinál hét, a Red Bull-nál hat-hat garnitúrányi szuperlágy abroncsra volt igény versenyzőnként – az olaszok pilótáinak ugyanakkor két-két szett fehér oldalfalú gumit kell majd beosztaniuk, míg a Mercedes és a Red Bull versenyzőinek fejenként hármat.

A Spanyol Nagydíj lesz azon három verseny egyike, amelyiken a Pirelli a módosított gumiabroncsokat fogja futtatni, miután az FIA engedélyt adott arra, hogy olyan gumikat adjon a csapatoknak, amelyeknek vékonyabb a futófelülete.

A Spanyol Nagydíj gumiválasztásai:

20989_05-es-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9413886524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása