F2 - THAI POLE A BAKUI UTCÁKON
Forma-2 2018: Baku - Szabadedzés, Időmérő edzés

_56i3054_4444319.jpg

Alexander Albon, a DAMS thai versenyzője első Forma-2-es pole-ját szerezte meg az azerbajdzsáni időmérő edzésen, amelyet kétszer is félbe kellett szakítani.

Három hétnyi szünet után, Azerbajdzsánban folytatódik a Forma-2-es bajnokság 2018-as évadja, igaz, a mezőny még a délelőtti órákban letudta a szabadedzést és a kvalifikációt.

Előbbin Sergio Sette Câmara, a Carlin brazil pilótája zárt az élen egy 1:57.136-os köridővel, amelynél a camposos Luca Ghiotto csak 72 ezreddel volt elmaradva, míg a harmadik helyezett Ralph Boschung (MP Motorsport) lemaradása közel fél másodpercre rúgott.

_r3i5783_4444301.jpg

A negyedik és a hetedik legjobb időt autózó versenyző azonban csak 53 ezredmásodperc választotta szét: Alexander Albon lett a negyedik a DAMS gépével, megelőzve a tavalyi GP3-as bajnok George Russell-t (ART Grand Prix), a bajnoki éllovas Lando Norrist (Carlin), valamint a Russian Time japán pilótáját, Tadasuke Makinót. Az első tíz sorrendjét a tridentes Arjun Maini, illetve az ardenes Nirei Fukuzumi tették teljessé.

Ahogyan az F1-es, úgy az F2-es versenyzők is küszködtek azzal, hogy a pályán tartsák gépeiket: többek között a premás Nyck de Vries és Makino is elhagyták a pályát.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2018_aze_fp.jpg

_r3i6447_4444470.jpgNem sokkal később megrendezték a kvalifikációt, amelyen Alexander Albon pályafutása első rajtelsőségét szerezte meg – a DAMS angol-thai versenyzője 1:54.48-as idővel több mint két tizedmásodpercet adott Norrinsak,  míg a harmadik helyen George Russell zárt az ART Grand Prix autójával, megelőzve a camposos Luca Ghiottót.

Számos, utólagosan kiosztott rajtbüntetés alakította át a sorrendet: Santino Ferruccit – aki eredetileg az ötödik rajtpozíciót kaparintotta meg – kizárták, ugyanis a gumijainak nyomása nem érte el az előírt minimumértékét. Ezen túl a BWT Arden pilótáit is megbüntették, mivel a megengedett tizenkettő helyett tizenhárom szerelő ügyködött a csapat autóin – emiatt Maximilian Günther a 11., Nirei Fukuzumi pedig a 16. rajthelyét veszítette el.

Úgyhogy az ötödik helyet a carlinos Sergio Sette Câmara örökölte meg, aki mögött majd Jack Aitken indulhat a hatodik helyért, az első tízbe rajtuk kívül még Arjun Maini (Trident), Nyck de Vries (Prema), Ralph Boschung (MP Motorsport, valamint Tadasuke Makino (Russian Time) fért be.

Két alkalommal is meg kellett szakítani a 45 perces időmérőt: először Günther miatt, aki 5 perc elteltével állt meg egy kis időre a pályán, majd az utolsó percekben Nicholas Latifi pördült meg a 7-es kanyarban – s miután ez már a pályának az óvárosi része, olyannyira beszűkül, hogy egyszerűen képtelenség volt kikerülni, így egy kisebb dugó alakult ki...

A főfutamot magyar idő szerint 10 órától fogják megrendezni.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2018_aze_q.jpg

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2413874724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása