F3 - ÚJONCOK AZ ÉLEN MISANÓBAN

30698509_1770615732959926_2412031810704769024_n.jpg

Néhány nappal ezelőtt a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye teljesítette az utolsó előszezoni tesztet is, amelynek a misanói pálya adott otthont - a következő bevetés pedig már abszolút éles lesz, egy hónap múlva rajtol a 2018-as szezon!

fiaf3-1523380757.jpg

E hét korábbi szakaszában, kedden és szerdán bonyolították le a Forma-3-as Európa-bajnokság 2018-as előszezonjának az utolsó, misanói kollektív gyakorlását. Az első tesztnapon a Motopark újdonsült igazolása, a tavalyi német F4-es bajnok, Jüri Vips zárt az élen 1:27.533-mal, akitől 89 ezredmásodperccel maradt el a Hitech Grand Prix spanyolja, Alex Palou, a harmadik legjobb időt pedig a premás Ralf Aron futotta meg, csupán egyetlenegy ezreddel előzte meg a csapattársát, Mick Schumachert.

A Prema 20 esztendős észtje az fiaf3europe.com-on így értékelte a tesztnapját: "Nagyon örülök az autónak, amelyet a csapat biztosított nekem, ugyanis használt gumikon futottam meg a leggyorsabb köridőmet, és minden bizonnyal új gumikon még ennél is gyorsabban mentem volna."

Schumacher mögött zártak a Motopark és a Carlin újonca, Jonathan Aberdain, valamint Sacha Fenestraz, akinek a hátránya még a 17 századmásodpercet sem érte el. Az első tíz sorrendjét Marcus Armstrong (Prema), Jehan Daruvala (Carlin), Guanyu Zhou (Prema), illetve Daniel Ticktum, a Motopark másik újonca tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét. Ismételten nagyon szoros volt a mezőny, ugyanis az első 20 pilóta egy szekundumon belül volt.

fiaf3-1523463991.jpg

A második nap során Ticktum állt az élre, aki nem csak a nap, hanem a kétnapos tesztsorozat leggyorsabb idejét is megfutotta egy 1:27.099-cel, de ettől csak 83 ezreddel maradt el Palou, akit Ferdinand Habsburg (Carlin) és Zhou követtek ezredre azonos, 1:27.195-ös körrel. Vips lett az ötödik, az észt pilóta mögött pedig Fenestraz, Enaam Ahmed (Hitech Grand Prix), Fabio Scherer (Motopark), Schumacher, valamint Daruvala egészítette ki a TOP-10-et.

"Az idei szezon előtt csupán két versenyhétvégén indultam" - mondta Fenestraz. - "Ebből adódóan pedig abszolút tisztában vagyok azzal, hogy még sok mindent kell tanulnom. Arra használtuk fel a tesztet, hogy fejlődjek, mint versenyző, dolgozzunk az autón, illetve optimalizáljuk a csapaton belüli együttműködést."

"Nagyon pozitív és felvillanyozó tesztnapokat zártunk Misanóban. Mint mindig, a csapattal való munka és a megállapításaink finomítása most is nagy móka volt. A részünkről el is kezdődhet a szezon, készen állunk" - olvashatóak a hivatalos sajtóközleményben Schumacher szavai.

Egy hónap múlva pedig már Pau utcáin bizonyíthatnak az ifjú titánok, ugyanis ekkor kezdetét veszi a 2018-as idény.

Fotó: Team Motopark, F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4913833468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása