F2 - DE VRIES HIÁBA PRÓBÁLKOZOTT A LECLERC-TAKTIKÁVAL, MARKELOV NYERTE A SPRINTFUTAMOT
Forma-2 2018: Bahrein - Sprintfutam

_54i6803_4436793.jpg

Úgy néz ki, hogy minimum egy dobogós helyezést, ha nem a futamgyőzelmet dobta el magától Nyck de Vries azzal, hogy bokszkiállással próbálta teljesíteni a sprintfutamot. Így viszont a Prema hollandja ötödik lett, a dobogón pedig az orosz himnusz zendült fel.

Eléggé mozgalmasan alakult a Forma-2-es bahreini sprintversenyének kezdete magyar idő szerint a vasárnap kora délutáni órákban, ugyanis két hullámban öt autó is a rajtrácson ragadt: a felvezető kör kezdeténél Sean Gelael (Prema) és Nicholas Latifi (DAMS), a piros lámpák kialvását követően pedig a két ART Grand Prix-s autó és a tridentes Santino Ferrucci maradt állva.

A rajt utáni métereken Nyck de Vries (Prema) átvette a vezetést a pole-ból induló Maxmilian Günthertől (BWT Arden), miközben a kavarodásnak köszönhetően Artem Markelov is remek rajtot fogott a Russian Time gépével, felzárkózva a hatodikról a harmadik helyre, majd Günthert megelőzve már a második pozícióban haladt.

De Vries mindeközben egy 3 másodperces előnyre tett szert az élen, azonban a 9. kör végén váratlan lépésre szánta el magát: annak ellenére, hogy a sprintversenyeken nem kötelező, kijött a depóba új kerekért, ezzel lemásolva Charles Leclerc tavalyi győztes taktikáját. A holland pilóta ezt követően a 13. helyre tért vissza, miközben Markelov az élre tört, az élmezőny többi tagja bokszkiállás nélkül teljesítette a futamot.

Hamar kiderült, hogy az úgynevezett B-terv korántsem lesz annyira hatékony, mint amennyire volt tavaly Leclerc esetében. A probléma talán ott gyökeredzik feltételezések szerint, hogy De Vries túl korán jött a depóba, mivel a tavalyi bajnok egy évvel korábban a 15. körben ejtette meg a szokatlan gumifrissítést.

_54i7036_4436758.jpg

Így nem az olasz és a holland, hanem az orosz himnusz törte meg a csendet a dobogón, ugyanis Artem Markelov megszerezte a hetedik győzelmét a GP2-ben/F2-ben. A második hely sorsa még sokáig kérdéses az utolsó körökben, de végül az első hétvégéjét teljesítő Maximilian Günther ki tudott védeni minden támadást Sergio Sette Câmarával szemben, aki így a harmadik helyre hozta be a Carlin gépét csapattársa, Lando Norris előtt.

De Vries meg végül az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót, a pontszerző zóna pedig Luca Ghiottóval, Ralph Boschunggal és Nirei Fukuzumival lett teljes.

Az egyéni bajnokságot az első hétvége után Lando Norris vezeti a maga 39 pontjával, amelynél jelen állás szerint kilenccel számlál kevesebbet Artem Markelov, és 11-gyel Sergio Sette Câmara. A csapatbajnokság komolyabb előnyre tett szert a Carlinnal ugyanis a maga 67 egységével 37 pontos előnyt épített ki a Russian Time-mal, és 45 pontost a Premával szemben.

Három hét múlva, Azerbajdzsánban folytatódik a bajnokság.

A sprintfutam végeredménye:

f2_2018_bhr_r2.jpg

Fotó: F2 Media (Zak Mauger/LAT Images)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5613819652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása