F2 - KETTŐS GYŐZELEMMEL TÉRT VISSZA A CARLIN
Forma-2 2018: Bahrein - Főfutam

_2st5127_4435703.jpg

Zseniális versenyzésükkel nem találtak legyőzőre a Carlin versenyzői, a harmadik versenyén győzedelmeskedő Lando Norris, valamint Sergio Sette Câmara. A dobogó legalsó fokára Artem Markelov, a regnáló csapatbajnok Russian Time orosz pilótája állhatott fel, miután a bokszutcából indulva áthámozta magát a mezőnyön.

Nem indult problémamentesen a Forma-2 2018-as szezonja, ugyanis a bahreini főversenyen a mezőnynek két felvezető kört is kellett mennie, ugyanis az első követően ketten is lefulladtak a rajtrácson: Artem Markelovot, a Russian Time tavalyi ezüstérmese még a bokszutcából a mezőny után tudott eredni, viszont Roberto Merhi (MP Motorsport) kiállni kényszerült mechanikai probléma miatt.

_56i6421_4435697.jpg

A második nekifutás azonban már nem hozott fennakadásokat. A piros lámpák kialvása után a két Carlin valósággal kilőtt az első és a hatodik rajtkockából: Lando Norris könnyedén megőrizte a vezetést, míg Sergio Sette Câmara - George Russell (ART Grand Prix) kissé elbaltázott rajtját kihasználva - feljött a második pozícióba. A brit pilótát pedig állva hagyta a premás Nyck de Vries és az ardenes Nirei Fukuzumi.

Norris már az első néhány körben megnyugtatóbb előnyre tudott szert tenni, amelyben az is közrejátszott, hogy De Vries elment Sette Câmara mellett, átvéve a második helyet. De pár körrel később a brazil visszaelőzte a hollandot, de addigra a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese már nagyon meglógott.

Ami a gumitaktikákat illeti, az élmezőnyben mindenki a primer gumiabroncsokon kezdte, majd az opciós gumikon folytatta a versenyt. Norris pedig a kerékcserék folyamán is megőrizte az előnyt mindannak ellenére, hogy a Carlin szerelői egy kicsit elbíbelődtek a bal hátsó kerékkel, illetve a brit pilóta is panaszkodott a motorra. Sette Câmara eközben megkapta maga elé Russellt - aki a brazil elé vágott -, de nem sokkal később a Carlin-pilóta maga mögé utasította az ART-versenyzőt.

S mialatt az élbolyban zajlottak az események, Markelov szép lassan elkezdte áthámozni magát a mezőnyön: az orosz pilóta öt körön belül már a TOP-10-ben autózott, a bokszkiállások után meg már az ötödik volt Russell mögött. Az orosz Russian Time-pilóta rövidesen megelőzte a GP3 tavalyi bajnokát, majd Albont is, igaz, a thai-angol pilóta már valamivel nagyobb kihívást jelentett.

Az utolsó öt körben Norris már nem nyomta annyira, így az előnye bement 10 másodperc alá, mialatt a második helyért komolyabb csata bontakozott Sette Câmara és Markelov között. A brazil eleinte hibátlanul védekezett, de aztán Markelov meg tudta előzni őt, de csak pár másodperc erejéig, mert a Carlin versenyzője egy szemfüles manőverrel visszatámadt és azzal meg is őrizte a második helyet.

_54i5914_4435851.jpg

Lando Norris pedig megnyerte pályafutása harmadik Forma-2-es futamát, és miután a pole pozíció és a leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződik, a maximálisan megszerezhető harmincegy ponttal zárta a szombati napot. A dobogóra még Sette Câmara és a pazarul felzárkózó Markelov állhattak fel, megelőzve Albont, Russell-t és De Vries-t.

Kiemelendő még Sean Gelael teljesítménye is, aki egy korán időzített kerékcserével a tizenkilencedik helyről indulva behozta a hetedik helyre a Prema másik gépét. Az indonézt még Maximilian Günther, Jack Aitken és Ralph Boschung követték a legjobb tízben. 

Magyar idő szerint pedig vasárnap 13:10-től a sprintfutammal folytatódik az idei első F2-es hétvége programja, amelyet az M4 Sport úgyszintén élőben fog közvetíteni. A pole-ból Günther rajtolhat, míg Norris a nyolcadik helyről várhatja az indulást a fordított rajtrácsos szabályok értelmében.

A bahreini főverseny végeredménye:

f2_2018_bhr_r1.jpg

Fotó: Steven Tee, Zak Mauger/LAT Images

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8913817440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása