WTCR - BJÖRK- ÉS GUERRIERI-ELSŐSÉG AZ EDZÉSEKEN MAROKKÓBAN
WTCR 2018: Marokkó - 1-2. szabadedzés

bjo_gue.jpg

A szabadedzésekkel kezdetét vette a 2018-as WTCR-szezon, amelyeket a nedves marokkói pályán Thed Björk az YMR-Hyundaijal, valamint Esteban Guerrieri a Münnich-Hondával zártak az élen. Szabó Zsolti eközben az FP1-en autót tört, Michelisz Norbi alatt pedig a második edzés során megállt a BRC-Hyundai.

Az Yvan Muller Racing svéd versenyzője, Thed Björk zárta az élen az első marrákesi szabadedzést - a tavalyi világbajnok a Hyundaijal a vizes pályán 1:32.821-es kört futott, 41 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát és főnökét, a négyszeres világbajnok Yvan Mullert, hét századdal pedig Rob Huff-ot, a Sebastien Loeb Racing pilótáját.

Legjobb CUPRA-s versenyzőként negyedik lett a spanyol Pepe Oriola, megelőzve a TCR Nemzetközi Széria tavalyi győztesét, az egyik WRT-Audit terelgető Jean-Karl Vernay-t, aki mögött a BRC-Hyundaijal Michelisz Norbert a hatodik legjobb időt futotta meg. Egyébként elég kicsik voltak a különbségek, ugyanis az első tizenegy helyezett egy másodpercen belül zárt, de még a 21. helyen záró Aurélien Panis (Comtoyou-Audi) hátránya sem érte el a két szekundumot.

null

null

Ami meg a többi magyar érdekeltséget illeti, Nagy Norbert a tizenhatodik legjobb időt futotta meg, míg a másik Zengő-CUPRA-t Szabó Zsolti - aki amúgy a 25. lett - az edzés végén nekivágta a falnak, és nagyon csúnyán megrongálódott a jobb hátulja.

Magyar szempontból nem alakult túlságosan kedvezően a második szabadedzés sem, ugyan Szabó Zsolti pályára gördülhetett köszönhetően annak, hogy a Zengő Motorsport villámgyorsasággal pofozta helyre az autóját. Azonban alig két kör után Michelisz Norbert alatt megállt a BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR autója, amely miatt a piros zászlók is előkerültek - így a magyar versenyző, aki tavaly az utolsó pillanatig harcban volt a világbajnoki címért, nem tudott mért időt futni.

Ezúttal az élen a Münnich Motorsport két Hondája zárt a volánnál Esteban Guerrierivel és Yann Ehrlacher-vel - az argentin pilóta 1:31.655-ös időt futott, amelytől a francia 52 ezredmásodperccel volt elmaradva. A képzeletbeli dobogó az FP1-győztes Björkkel lett teljes, akit a sorrendben a márkatárs Gabriele Tarquini (BRC-Hyundai) és Oriola követtek. A TOP-10 Vernay-jel, Huff-fal, Aurélien Comte-tal (DG Sport-Peugeot), Benjamin Lessennesszel (Boutsen Ginion-Honda), valamint Gordon Sheddennel (WRT-Audi) lett teljes.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Nagy Norbi a 17., Szabó Zsolt pedig a 22. helyen végzett a CUPRA-val.

14 órától jön a folytatás az első időmérő edzéssel, amely 40 perces lesz és a magyar idő szerint este 18 órakor rajtoló első futam rajtsorrendjét dönti el - az eseményeket a WTCR hivatalos Facebook-oldalán kísérhetjük majd figyelemmel.

A marokkói első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_mar_fp1.jpg

A marokkói második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_mar_fp2.jpg

Fotó: WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6713816164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása