F2 - A VISSZATÉRŐ CSAPAT ÚJONCA A POLE-BAN BAHREINBEN
Forma-2 2018: Bahrein - Szabadedzés, Időmérő edzés

_54i5124_4435447.jpg

Lando Norris máris bebizonyította, hogy a Forma-3-as Európa-bajnokság megnyerése után valóban érdemes volt a szintlépésre, ugyanis élete első időmérő edzését a Forma-2-ben az élen zárta úgy, hogy még a 16. helyezett is 7 tizedmásodpercen belül volt hozzá képest.

_56i4297_4434720.jpg

A bahreini sivatagban kezdetét vette a Forma-2 2018-as szezonja is, amely a bajnokság számára - az új autók, az új motor és a Halo érkezésével - egy új éra kezdetét is jelenti. Már az egyetlen szabadedzésen is meglehetősen szoros volt a mezőny, ugyanis az első 16 helyezett egy másodpercen belül zárt. Az etalonidőt pedig a Trident versenyzője, Arjun Maini futotta meg 1:44.549-cel, az indiaihoz képest pedig nagyjából egy tizedmásodpercen belül zártak a bajnokságba a 2016-os kilépését követően visszatérő Carlin versenyzői, a Forma-3-as Európa-bajnokként szintet lépő Lando Norris, valamint Sergio Sette Câmara.

Mögöttük, a negyedik helyen zárt az az Alexander Albon, akivel a DAMS csapata egyelőre csak erre a hétvégére írt alá, megelőzve a tavalyi GP3-bajnok George Russell-t (ART Grand Prix), a tavalyi csapatbajnok Russian Time orosz pilótáját, Artem Markelovot, illetve az MP Motorsport színeiben induló, korábbi Forma-1-es pilótát, Roberto Merhit. A TOP-10 sorrendje Maximilian Güntherrel (BWT Arden), Antonio Fuocóval (Charouz Racing System) és Sean Gelaellel (Pertamina Prema Theodore Racing) lett teljes.

A bahreini szabadedzés végeredménye:

f2_2018_bhr_fp1.jpg

_56i3590_4434745.jpg

Az időmérő edzésen valóságos tűzijátékot láttunk a pole pozícióért, de végül a Carlin újonca, Lando Norris volt az, aki meg is tudta kaparintani az élről indulás lehetőségét. A brit versenyző az 1:41.761-es körével nagyjából hat századmásodpercet adott az ART Grand Prix pilótájának, George Russell-nek, akit a DAMS-os Alexander Albon követett a harmadik, és a premás Nyck de Vries a negyedik helyen.

A mezőny új csapata, a Charouz Racing System elég jól kezdte a Forma-2-es pályafutását, ugyanis Louis Delétraz az ötödik, Antonio Fuoco pedig a 11. legjobb időt futotta meg. A TOP-10 második felében zárt Sergio Sette Câmara (Carlin), Nirei Fukuzumi (BWT Arden), Tadasuke Makino (Russian Time), Jack Aitken (ART Grand Prix), valamint Maximilian Günther (BWT Arden).

Ahogyan azt említettük, végig nagyon szoros volt a kvalifikáció, olyannyira, hogy a 16. helyen zárt Ralph Boschung (MP Motorsport) hátránya csak 699 ezredmásodpercre rúgott.

De mindennek ellenére akadt egy csalódást keltő teljesítmény: mindössze a 17. pozícióba kvalifikálta magát ugyanis a Russian Time pilótája, Artem Markelov - aki tavalyi évet másodikként zárta Charles Leclerc mögött -, miközben ő volt az egyedüli, aki akkor is pályára gördült, amíg a többiek a garázsban tartózkodtak.

A folytatásra a főfutammal kerül sor, amely 12 óra 10 perckor rajtol el magyar idő szerint - az eseményeket ezúttal élőben kísérhetjük figyelemmel az M4 Sporton!

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2018_bhr_q.jpg

Fotó: Zak Mauger/LAT Images

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3613815670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása