F1 - EX-FERRARIS SZAKEMBERT IGAZOLT A SAUBER

charles_leclerc_australian_f1_grand_prix_6az5mjaxlvcx.jpg

A nagy tapasztalattal bíró Jan Monchaux-t kaparintotta meg a Sauber technikai stábja a  legújabb szerzeményként.

Mint az ismeretes, az elmúlt néhány hónapban, amióta Monisha Kaltenbornt Frédéric Vasseur váltotta a csapatfőnöki székben, komoly változásokon ment keresztül a Sauber csapata - amelyet az évek óta tartó mélyrepülés közepette, bő másfél évvel ezelőtt csak egy hajszál választott el a teljes csődtől -, egy új szemlélet alapján tervezett, ám az idei Ferrari-motor ellenére idáig nem túl gyorsnak tűnő autóval, valamint az Alfa Romeóval kötött technikai partneri megállapodással.

A hinwili gárda azonban az újraszervezés keretein belül a szakemberek terén is igyekszik minél jobban erősíteni - így került a csapathoz az a Jan Monchaux, aki az elmúlt öt esztendőben a Le Mans-ban számos sikert elért Audi Sportot erősítette a járműtechnikai és aerodinamikai részleg vezetőjeként, de korábban a Toyota és a Ferrari Forma-1-es csapatánál is megfordult.

Monchaux azonnali hatállyal munkába áll a Peter Sauber nevével fémjelzett istállónál, átvéve Nicolas Hennel de Beaupreau helyét, aki csupán fél évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben lett az aerodinamikai részleg irányítója - ettől függetlenül a szakember továbbra is a Sauber alkalmazásában marad, csak egy másik pozíciót fog betölteni.

"Már nagyon várom az új aerodinamikai vezető, Jan Monchaux érkezését" - nyilatkozta a hivatalos kommünikében a technikai igazgató Jörg Zander. - "Ez egy fontos lépés egy tágabb projektben, amelynek célja az, hogy erősítse a Alfa Romeo Sauber F1 Team-et és irányba állítsa azokkal a célokkal és eredményekkel, amelyeket el akarunk érni a pályán."

Ahogyan azt említettük, a legújabb Ferrari-motor és az Alfa Romeóval kötött megállapodás dacára idáig még nem alkotott maradandót idén a Sauber, amely az Ausztrál Nagydíjat Charles Leclerc 13. helyével és Marcus Ericcson - hidraulikai probléma általi - kiesésével zárta. A svájci gárda utoljára a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon szerzett pontot Pascal Wehrlein tizedik helye révén.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9713803864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása