F3 - A HUNGARORINGEN TESZTELTEK MICK SCHUMACHERÉK

img_6604_02.JPG

A csütörtöki és a pénteki nap folyamán a Hungaroringen kezdte meg az előszezoni felkészülést a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye – a mogyoródi aszfaltcsíkon az első tesztnapot Mick Schumacher, a másodikat pedig Alex Palou zárta az élen.

Úgy néz ki, mostanában igencsak felkapott teszthelyszín a Hungaroring, ugyanis éppen csak távozott a pályára például a Münnich Motorsport WTCR-csapata, formulaautók vették át a 4.381 kilométer hosszú versenypályát, mégpedig a Forma-3-as Európa-bajnokság 23 fős „serege”.

A nevelőszéria két napot töltött a Hungaroringen március 22-én és 23-án. Az előbbi napon napos, ám meglehetősen hűvös időjárási körülmények fogadták a jövő nagy reménységeit, akik közül a leggyorsabbnak a Prema Theodore Racing #4-es számú gépével a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher bizonyult, aki épp ezen a napon töltötte be a 19. életévét.

img_6608_02.JPG

A német versenyző 1:34.304-es ideje 44 ezredmásodperccel volt jobb, mint a Hitech Grand Prix második helyen záró pilótájáé, Alex Palou-é, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára Schumacher egyik újdonsült csapattársa, a friss olasz F4-es bajnokként érkező Marcus Armstrong, akinek a lemaradása kereken egy tizedmásodperc volt.

Az új-zélandit a sorban másik két premás, Ralf Aron és Guanyu Zhou követték, akik szintén nem autóztak rossz köridőt, elvégre a TOP-5 két tizeden belül zárt. A legjobb tíz sorrendje pedig három carlinossal, Sacha Fenestrazzal, Jehan Daruvalával, valamint az osztrák Ferdinand Habsburggal, a Hitech újoncával, Enaam Ahmeddel, valamint a motoparkos Daniel Ticktummal lett teljes. Olyannyira szoros volt a mezőny, hogy még a 19. helyezett versenyző hátránya sem érte el az egy másodpercet.

„Sikeresen javulni tudtam a nap folyamán” – nyilatkozta az újonc Ahmed, aki először vezetett pályafutása során a Hungaroringen. – „Nagyon magas a mérce, ugyanis a korosztály legjobb pilótái versenyeznek ebben a szériában. Nagyszerű dolog része lenni ennek a sorozatnak, és élvezni a Hitech Grand Prix által belém vetett bizalmat.”

Hasonló véleményen volt a szintén újonc Jonathan Aberdein, aki a 12. helyen zárt a Motopark gépével: „Rendkívül szoros és erős az FIA Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye. A mai nap során az első tizenkilenc egy másodpercen belül volt.”

2013-as távozását követően pedig visszatért a bajnokságba a német ma-con istálló, amelynek újonc pilótája, a Forma-4-es szériából érkezett Julian Hanses ugyan csak utolsó lett, de elégedett volt az első napjával: „Magától értetődő, hogy fel kell vennünk a tempót a többi csapattal. De a ma-con visszatért a szériában négyévnyi kihagyás után. Továbbra is sokat kell tanulnunk, de igazán jó móka az, hogy a csapattal együtt nézünk szembe a kihívással. Ugyanis mindnyájan ugyanazért a célért küzdünk: kemény akarunk harcolni azért, hogy elérjünk valamit, de ugyanakkor élvezni is szeretnénk ezt az egészet.”

img_6731_02.JPG

Csütörtökön pedig a Hitech Grand Prix #39-es rajtszámú Dallara-Volkswagenjével Alex Palou tört az élre: a spanyol pilóta ugyan nem volt gyorsabb Schumacher egy nappal korábban futott körénél, de az 1:34.408-as idejével így is több mint két tizedet adott ezzel a körrel csapattársának, Enaam Ahmednek, mögöttük pedig négy Prema-versenyző zárt, név szerint Ralf Aron, Mick Schumacher, Robert Shwartzman és Guanyu Zhou.

A legjobb tízbe meg még négy újonc, Sacha Fenestraz (Carlin), Ben Hingeley (Hitech Grand Prix), Marcus Armstrong (Prema) és Sebastian Fernandez (Motopark) verekedte be magát.

„Az elmúlt két nap folyamán számomra az élvezte a prioritást, hogy a lehető legtöbb kilométert tegyem meg és kipróbáljak különböző dolgokat. Azok után, hogy tavaly a japán Forma-3-as bajnokságban versenyeztem, már nagyon várom a lehetőséget, hogy a 2018-as szezont a Forma-3-as Európa-bajnokságban fussam, habár még hozzá kell szoknom a Hankook-abroncsokhoz és a Mercedes-motorhoz” – nyilatkozta a második leggyorsabbikja, Palou, akire csapattársa, Ahmed már úgy tekint, mint az idei bajnokság egyik fő esélyesére: „Azok alapján, amit eddig láttam, Alex lesz az egyike a bajnokesélyeknek.”

„A Hungaroring egy eléggé különböző pálya, ebből adódóan nem mondanám magamat boldogtalannak amiatt, mert ’csak’ a középmezőny elejében zártam. Mindazonáltal olyan érzésem van, hogy képesek leszek jobbra is, amint tisztább íven fogok vezetni. Úgy vélem, csak folytatnám kell a munkát következetesen, és nem szabad túlságosan nagy nyomás alá helyeznem magamat” – fogalmazott Fabio Scherer, aki a Motopark Dallara-Volkswagenjével a 11. lett a második napon.

Ezúttal pedig nem lesz sok lehetőségük pihenésre a csapatoknak és a pilótáknak, ugyanis hétfőn és kedden már a Red Bull Ringen fognak tesztelni, majd még április 10-11-én, a misanói versenypályán rendeznek egy kollektív tesztet. Aztán május 12-13-án, Pau utcáin rajtol el az idei szezon, amelyet követően, június elsején ismételten a Hungaroringen teszi tiszteletét a mezőny.

További képek a Forma-3-as Európa-bajnokság hungaroringi tesztjéről itt találhatóak:

Motorzaj.hu

Március 22-23-án a Ringen vendégeskedett a Formula 3 mezőnye, hogy megkezdjék a felkészülést a 2018-as szezonra. Kicsit mi is elvonatkoztattunk a megszokott túraautóktól, és kirándultunk egyet a...

Fotó: Schneider Erika Photography (A fényképek közlése a Closed Wheel Racing Media médiacsoporttal kötött partneri együttműködés révén valósult meg.)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4313777166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása