F1 - A KÉT FERRARI ZÁRT AZ ÉLEN ERICCSON ELŐTT AZ UTOLSÓ EDZÉSEN
Forma-1 2018: Ausztrál Nagydíj - Harmadik szabadedzés

sebastian_vettel_australian_f1_grand_prix_ph4hrhqwcuwx.jpg

Igazi olasz hegemóniával ért véget az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzése, ugyanis a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen, valamint a Ferrari-motoros Alfa Romeo-Saubert terelgető Marcus Ericsson zártak az első három pozícióban - igaz, ők hárman voltak azok, akik egyedülikként mért kört mentek az edzés végén slick gumiabroncsokon. 

Az éjszakai esőzéseknek köszönhetően vizes pálya fogadta a Forma-1 mezőnyét szombaton reggel, Melbourne-ben, így az utolsó gyakorlás folyamán az esős és az átmeneti (intermediate) gumikon gördülhettek pályára a versenyzők. Igaz, az utolsó percekben három versenyzőnek, név szerint Sebastian Vettelnek (Ferrari), Kimi Räikkönennek (Ferrari) és Marcus Ericssonnak (Alfa Romeo Sauber-Ferrari) kihasználta annak lehetőségét, hogy futhassanak egy mért kört slick gumikon is köszönhetően annak, hogy a végén már eléggé gyorsan száradt a pálya.

Ennek megfelelően a Vettel-Räikkönen-Ericsson trió bérelte ki az első három pozíciót, s a pénteki időket figyelembe véve noha sok jelentősége nincs, de érdemes feljegyezni azt, hogy Vettel 1:26.067-tel zárt az élen.

A TOP-3-on kívül pedig rendre olyan pilóták végeztek, akik érdemi gyorskört nem tudtak futni a száraz pályára alkalmas Pirelliken. Ericsson mögött a legjobb tíz sorrendje Max Verstappennel (Red Bull), Carlos Sainz-cal (Renault), Daniel Ricciardóval (Red Bull), Valtteri Bottasszal (Mercedes), Lewis Hamiltonnal (Mercedes) és a két McLaren-pilótával, Fernando Alonsóval és Stoffel Vandoorne-nal lett teljes. S a további esőzésekre számítva ugyan elég nagy volt a pályán tanúsított aktivitás, a két Force India-pilóta mégiscsak egy-egy installációs körrel zárta a szombat reggelt.

Az időmérő edzés magyar idő szerint reggel 7 órakor veszi majd kezdetét - az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton!

Az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

f1_2018_aus_gp_fp3.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: @F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10013775468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása